• Äldre 2 Sep 19:57
    35141 visningar
    121 svar
    121
    35141

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Jag är student och 23 år och min blivande har heltidsanställning och 27 år.
    Vi ska gifta oss augusti - 14.
    På gästlistan finns omkring 90 gäster och då är det bara de familjen (på kusinnivå) och de närmsta vännerna. Oj så vi sållat, är redan orolig för vissa reaktioner!
    Kyrkan och festlokalen är bokad!

    Vi valde att ha festen på en bygdegård då vi vill ordna det mesta själva, göra det till vår fest i en sjönära festlokal - som kan hålla på låååångt in i natten. (Många av de lokaler vi tittat på måste man vara ute kl 01.00)
    Vi ska ha en variant på trerätters, då vi kommer ha serverad förrätt och efterrätt men huvudrätten kommer vara buffé då vi vill ha lite mingel och något som faller andra i smaken. Gillar man inte det ena - ta det andra.
    Vi kommer inte ha någon cateringfirma då min lillebror är kock och har ett eget litet kockteam som gärna ställer upp. :)

    Vi har valt att bjuda på öl, vin och cider - samt alkoholfria drycker i baren, men kommer att använda oss av drinkbiljetter för att undvika "snedfyllor" som vi hört kan ske vid fri bar...

    Idag bokade vi vår bröllopsresa! Det blev lite dyrare än vad vi tänkt oss..men det gör inget. Once in a lifetime! :D En medelhavskryssning på 11 nätter med avresa från Rom, så jag längtar!!!

    Då jag är student försöker vi hålla nere kostnaderna så mycket det bara går men ändå få bröllopet och resan så nära våra drömmar som möjligt.
    Vår budget för bröllopet är runt 50 000
    och för bröllopsresan 50 000 (men kommer att uteslutligen önska oss en gåva i form av pengar till vår resa så räknar med att den posten minskar något)

    Hur ser er budget ut? Man förstår inte vad det kostar med ett bröllop förrän man själv börjat planera, eller hur?
    Hur dyrt är det med alla dessa paket och fina kuvert med välkomstdrinkar och trerättersmiddagar?

    Så förväntansfull! Drömmer

  • Äldre 2 Sep 20:45
    #8

    Jag förstår absolut den där aspekten med att slippa stressen kring maten.
    Är lite nervös över det hela men försöker lugna mig med att de faktiskt är kockar och kan, haha :)

    Det finns så mycket att välja på! Kolla wondercruises - det är en samlingssida för bolagen och det finns jättebra info och de kan svara på alla dina frågor om du ringer.
    Jag har tidigare bara varit på en kryssning och då med Costa Concordia - det som nu ligger på botten i Italien...? ;)
    Vi valde costa igen - då de har okej priser och vi föll för rutten.
    Det är olika vad som ingår. Hos de flesta bolag ingår maten med frukost, lunchbuffé och sittning på kvällen med x-antal rätter - exklusive dryck. Vad som ingår beror lite på vilka hytter man har också.
    Vi valde att lägga extra för balkonghytt premium då man har tillgång till frukost på sängen och fri roomservice. Här t ex skiljer sig bolagen, då ex Celebrity Cruises har fri roomservice utan tillägg.
    Ring wondercruises, de är experter på kryssningar! Vi har varit och pratat med tre resebyråer men de har ju alla sorters resor så de har inte haft samma erfarenhet.

    Vi har också så svårt för hur vi ska formulera det med gåvorna. Vi kommer förmodligen försöka ge oss på en snygg formulering på inbjudan och trotsa vad vett och etikett eventuellt säger om det ;) - annars som du säger hänvisa till toastmaster.

    Jag pluggar sista året på sjuksköterskeprogrammet - så nyexad syrra när jag står brud.
    Vad gör du själv? :)

  • Äldre 2 Sep 20:52
    #10

    MajKlas2014: Mitt senaste svar var till dig (:

    Malin91: För 70-75 gäster med catering får du nog öka den posten - det är mycket dyrare än vad man tror.
    (men har själv inte tittat mycket på catering)
    Vi räknar med 12 000 då min bror med kockvänner lagar.
    De andra budgetposterna verkar vid en överblick rimliga ((:

  • Äldre 2 Sep 20:55
    #11
    Malin91 skrev 2013-09-02 20:49:51 följande:
    Cajo: Menade absolut inte att "se ner" på att ha sin bror som kock!! Herregud hade jag haft en kock till bror hade han fått gjort maten utan tvekan :b Menade mest att jag inte har någon sådan i släkten och då blir det till att dela ut det till olika personer, och kontrollfreak som jag är så skulle jag nog få för mig att allt skulle gå åt skogen :b Haha. Har tänkt på det också, och isåfall kanske hyra in "personal" som serverar så inte gamla farmor springer runt och serverar mat! Tur att det är ett år kvar, så man hinner fundera lite.... =)
    No offense takenGlad Min bror kommer knappt inte göra något under dagen utan endast för förberedelserna, resten står hans vänner för.
  • Äldre 2 Sep 21:15
    #15

    Åh, det var ju bra pris på  catering!

    Ja, det är mycket styrande men så glad att vi är ute i tid så det inte behöver bli stressigt utan bara härligt!
    Så mycket roligt!


    Malin91 skrev 2013-09-02 21:07:30 följande:
    MajKlas2014: Jobbigt när man fastnar för något och verkligen inte kan få bort det ur huvudet även om annat man tittar på kanske är bra...
    Så var det för oss med resan idag, vi fastnade och fick överstiga vår budget. Det lär vi nog inte ångra :)

    Majklas2014: Så kul att du är ssk! Det är med blandade känslor jag tar examen om knappt ett år. Trots att alla snackar om bristen på syrror (i alla fall i dessa trakter) är jag så nervös över att det inte kommer finnas jobb, haha.
    Vi hade inte praktiken på äldreboende som tänkt utan pga omorganisationer blev vi mer inom hemsjukvården. Jag kan tänka mig att jobba med det mesta - i alla fall till en början. Drömmen är ambulanssjukvårdare, men äsch, jag tror jag kommer trivas varsom! Drömmer
  • Äldre 3 Sep 17:10
    #18

    MajKlas2014: Nej, ska inte behöva oroa mig för jobb tror jag. Det ordnar sig alltid - på ett eller annat sätt (:
    Ser fram emot mitt framtida yrke i alla fall, trots att det säkert är rätt jobbigt i början. Hur tyckte du det var att komma ut i jobb?

    Vi har fått öka den ytterliggre nu och 50 000 kommer inte räcka, men nu kör vi bara. Så att det ryker. Drömmer

    Malin91, när var det ni skulle gifta er? Skrattande

  • Äldre 4 Sep 19:03
    #21

    MajKlas2014: Ja, det är verkligen ett jätteansvar! Jag hoppas att jag, liksom du, kommer in i jobbet relativt fort i alla fall :)

    snartfrueriksson88: Vad kul! Hur gick det med lokalen idag då?

    Drömmer

  • Äldre 5 Sep 08:12
    #23

    Haha, den där är bara sjukt. Jag förstår inte vissa, men det är ju jag det (: Vad är det för program förresten, vilken kanal går det? Många bridezillas? (;

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014