• Äldre 4 Sep 08:40
    11708 visningar
    42 svar
    42
    11708

    Vem betalar vad?

    Vi har ett gemensamt sparkonto dit vi sparar en summa varje månad. Vi sparar lika mycket var varje månad så vi kommer att ha betalat hälften var. 

    Vi har inte gemensam ekonomi och inga planer på att skaffa det den närmaste tiden heller. Vi har ett gemensamt matkonto så maten i kylen är bådas (varför man nu inte skulle kunna dela maten i kylen). Vi delar alla gemensamma räkningar rakt av och betalar våra egna för våra egna pengar.

    Men den uppdelningen är inte huggen i sten. Har en av oss mindre pengar en månad av någon anledning går ju den andra självklart in och betalar det som ska betalas. Vill vi äta middag eller fika ute så betalar den som har lust. Det är inte så att vi sitter och jämför kvitton i slutet av månaden för att se så man har betalat lika mycket i kronor. 

    Har för övrigt många exempel runtomkring mig på par som inte haft gemensam ekonomi och som ändå levt tillsammans i över trettio år, så hur man väljer att dela upp hushållsekonomin har inget samband med om relationen kommer hålla eller inte. Så länge som man är överens gör man väl det som fungerar för en själv?  

Svar på tråden Vem betalar vad?