Inlägg från: Kalaspinglan |Visa alla inlägg
  • Kalaspinglan

    Vem betalar vad?

    Vi har/hade ett gemensamt sparkonto där vi sparade pengar till bröllopet. Min numera make förstår sig inte på månadsvisa överföringar, så han förde över en stor summa pengar två dagar efter att vi öppnat kontot. Sen tänkte han inte desto mer på det. Jag som hellre sparar månadsvis, förde istället över pengar varje månad. Summa summarum så betalade vi hälften var.

    Vi har inte gemensam ekonomi fast vi varit ett par i snart 10 år, sambos sen 2008 och vi gifte oss i år. Vi har ett gemensamt konto som är tänkt att bli matkonto, men som det ser ut nu så ligger det presentpengar på kontot (vi ska köpa en ny servis för pengarna), så vi ska använda de pengarna först och sen börja använda kontot för dagliga inköp.

    Utöver det har jag tre-fyra konton. Hur många konton maken har vet jag inte, och jag är inte intresserad av det heller.

    Vi har samma levnadsstandard och grälar aldrig om pengar. Dvs. det blir aldrig nån "du är skyldig mig en femtilapp för fikan i lördags"-diskussion. Ibland betalar han och ibland betalar jag. Intressen/hobbyer och kläder betalar var och en för själv. Min make har rätt dyra intressen, och jag vill faktiskt inte betala för dem då jag har noll lust att dela de intressena.

    Vi delar f.ö. inte handdukar heller -- och på så sätt klarade jag mig undan sjukdomar förra vintern då min make åkte på kronisk tonsillit och var sjuk i ca ett halvår.

Svar på tråden Vem betalar vad?