• Tessa
  Äldre 31 Aug 18:31
  10220 visningar
  42 svar
  42
  10220

  Vem betalar vad?

  Vi har öppnat ett sparkonto specifikt för bröllopet, dit vi för över lika mycket pengar var varje månad. Vilket alltså betyder att vi betalar lika mycket var för hela kalaset! I vanliga fall har vi separat ekonomi förutom när det gäller maten, den splittar vi också lika på.


  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
 • Tessa
  Äldre 1 Sep 18:22
  #21
  Sofie R skrev 2013-09-01 09:20:32 följande:
  Ska man verkligen gifta sig om man inte ens har gemensam ekonomi? Det är inte för att vara otrevlig, jag tycker bara att det låter väldigt konstigt!
  Vi tänker så att det som är gemensamt (t.ex. hyra, mat, el, vatten, sophämtning) är något vi delar lika på och man kan säga att där har vi "gemensam ekonomi". Och även om vi bara är sambos nu så hjälper vi ju varandra med andra inköp om en har dåligt med pengar (som jag som är arbetslös nu och t.ex. behöver linser).
  Men i övrigt så betalar jag för mina egna kläder, gymkort osv. Jag har även en bil som jag betalar av från mitt eget konto. Vi har varsin bil, så det går på varsitt konto.
  Vi har aldrig direkt diskuterat att ha gemensam ekonomi. Det kanske kommer framöver när vi väl är gifta. Men jag gillar att ha kontrollen över mina egna "fickpengar" och veta att jag kan göra precis vad jag vill med dem. Men kanske är en vanesak?
  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
Svar på tråden Vem betalar vad?
Logga in
Bli medlem