• Äldre 20 Oct 11:31
    9665 visningar
    36 svar
    36
    9665

    Varför gifter ni er?

    Jag har fått samma fråga någon gång, men den vanligaste frågan jag har fått är "Ska ni gifta er, men ni som är så unga?" och lite varianter på den. Jag är 26, m2b är 27, när vi gifter oss kommer jag vara 27, han 29. Vi planerar att skaffa barn när vi väl är gifta, får många kommentarer kring det med, "men ska du inte göra karriär först?", "men du måste ju leva lite först, när du väl skaffar barn kan man inte göra NÅGONTING", "Ditt liv tar ju slut innan det ens har börjat" etc,etc.

    Varför måste alla j**la människor ha en åsikt om allt?

    Det är ju inte så att jag tvingar dom att gifta sig och skaffa barn bara för att jag gör det... Jag vill inte göra karriär, jag vill gifta mig, skaffa barn och bli en bra fru och mamma och hitta en bra balans mellan arbete och hemmaliv.

    Men nuförtiden ska man resa jorden runt minst 2 varv, göra karriär inom minst 3 yrken, gärna jobba två heltidsjobb samtidigt etc etc innan man kan tänka på att starta familj. Vad är det för tankesätt? Tror även det är det här nya moderna som ligger bakom alla som gifter sig enbart av juridiska skäl, känns som att romantiken lite knuffas åt sidan av allt annat "viktigt"..

    Jaja, tur att vi är några romatiker kvar här inne på BT iaf :p

    VI gifter oss för att: Vi älskar varandra. Det är nästa steg i förhållandet (flytta ihop, förlova sig, gifta sig, skaffa barn), Vi vill höra ihop, dela efternamn etc. Det ger en juridisk trygghet, både för oss och för våra framtida barn. =) 

Svar på tråden Varför gifter ni er?