• Aniara­4
    Äldre 2 Sep 17:12
    9576 visningar
    36 svar
    36
    9576

    Varför gifter ni er?

    Just den frågan har jag aldrig mötts av, det var ingen som tyckte det var det minsta konstigt att vi skulle gifta oss. Vi har heller inga barn, och kommer inte att få några heller.

    Jag har en tanke om långvariga relationer. Jag tror att det finns något att vinna på att leva länge tillsammans med en och samma person, att hålla fast vid det även när det inte är så roligt, jobba för att lösa problem, ta sig igenom sämre perioder, och ha gått igenom saker tillsammans. Relationen får ett djup och en kvalitet som man enbart kan få genom stora mängder tid, tror jag. Visst kan man vara oerhört djupt förälskad efter en kvart (jag vägrar dock tro att man skulle kunna känna någon efter så kort tid!), och visst kan det hända att man kastas in i svårigheter nästan på en gång som gör att man svetsas samman snabbare än annars, men jag tror ändå att just tiden, och allt som händer med tiden, gör något särskilt med en relation.

    Att gifta sig är för mig att slå fast att man vill ge sig på den resan tillsammans. Det betyder inte att alla sambos i smyg planerar att dra så fort de hittar något roligare. Men att slå fast offentligt att det här är vad vi tänker göra, gör det tydligare och fastare. Jag kan inte ge upp för att min man periodvis är en jäkla tråkmåns som bara jobbar eller sitter vid datorn. Han kan inte ge upp bara för att jag får en sjukdomsperiod och inte orkar göra så mycket hemma. Det spelar ingen roll om någon av oss råkar träffa på jordens snyggaste och charmigaste människa som vi blir övertygade om att vi skulle passa såååååååå mycket bättre ihop med. Nu är det det här som gäller, och känns det inte roligt får vi ta reda på vad som är fel och jobba på att rätta till det så att det blir roligt igen.

    Och i och med att vi är gifta vet vi båda att den andre är med på samma tåg, att det är så det kommer att vara nu.

Svar på tråden Varför gifter ni er?