• Äldre 31 Aug 09:51
    9639 visningar
    36 svar
    36
    9639

    Varför gifter ni er?

    Den dagen man skaffat barn är det givetvis smidigt. Men jag vill gifta mig för att jag ser det som ett självklart steg i förhållandet. Jag vill att vi är en enhet. Jag vill kalla honom min man och att han kallar mig sin fru. Jag vill fira vår kärlek med en stor fest och jag vill leva mitt liv ihop med honom. Så enkelt. :)

  • Äldre 31 Aug 14:38
    #9

    Måste bara tillägga, det jag tycker är jobbigt, är att min familj, iaf min storasyster, är emot en stor fest. Det känns så himla tråkigt. När jag gifter mig vill jag ha en stor fest och fira med alla mina vänner, min familj, men m2bs famij och vänner. Är det konstigt? Vill även bjuda de i släkten jag känner att jag umgås med, men inte alla i släkten. Det får man tydligen inte för min syster. Inte heller borde man ha ett stort bröllop för det hade inte dem. Typ. Jag tycker ett stort bröllop är mysigt. Det är inte direkt så att jag känner press eller krav på att ha det. Men jag vill ha med alla vänner. Hon bara rynkar på näsan åt mig! :/

  • Äldre 31 Aug 21:20
    #16

    Ja. Jag har också lite funderat på om det är för att jag inte ska ha ett "större" bröllop än vad de hade. Hon gifte sig väldigt ung och bara med familjen närvarande och sen hade de en fest dagen efter (hans familj var inte ens närvarande då han inte är från sverige.. inte hans vänner heller). Om man är ung så när man gifter sig och bara bjuder ena partens vänner, då blir det litet. Jag har levt 10 år längre när vi ska gifta oss än vad hon hade gjort när hon gifte sig. Givetvis har jag stött på och lärt känna fler folk och jag vill inte välja bort någon av dem för att vi vill ha ett litet bröllop. Jag vill inte heller att min sambo ska behöva välja bort några av sina vänner. Jag har gärna buffé i bygdegård för att få ner kostnaderna, men jag vägrar att välja bort vänner jag VILL ha med. Sen vill jag ha med lite släkt, vill dock inte bjuda alla. Detta säger hon också är fel och omöjligt då resten kommer bli stötta om de inte är bjudna. Men jag vill ju bjuda de kusiner och farbröder/fastarar/morbröder/mostrar som jag har en relation med. Inte resten "bara" för de är släkt. Där tycker jag det är lättare att dra linjer. Fast det är svårt där med! 

    Hursom kommer jag planera mitt bröllop med c:a 100 pers oavsett vad de säger. Jag vet att min mamma kommer ställa upp för oss när det väl gäller, och jag tror hon gillar att det är en stor fest också. Övriga familj också självklart, men min mamma är en fena på att ordna kalas! :)  

Svar på tråden Varför gifter ni er?