• Äldre 31 Aug 07:15
    9580 visningar
    36 svar
    36
    9580

    Varför gifter ni er?

    hm.. jag personligen vill det för att det känns så... rätt på något vis, nästa steg i förhållandet liksom. en stor kärleksförklaring till varandra. att visa för omvärlden att nu ÄR det vi två. jag är hans fru och han är min man och vi delar samma efternamn.  men även att vi har den juridiska tryggheten den dagen vi vill skaffa barn. 

  • Äldre 31 Aug 08:27
    #5
    MH2014 skrev 2013-08-31 08:26:31 följande:
    Såg nu hur kall jag lät,,,menar ju inte så hårt som det såg ut :) och inte att giftermålet handlar om skilsmässa, haha. Men jag hoppas ni förstår vad vi menar med ett statement som säger "Vi är oss och vi har valt att göra allt i vår makt/val för att detta ska fungera!"



    förstår precis vad du menar! ^^ h åller med dig!
  • Äldre 31 Aug 14:54
    #10
    frkmaria skrev 2013-08-31 14:38:38 följande:
    Måste bara tillägga, det jag tycker är jobbigt, är att min familj, iaf min storasyster, är emot en stor fest. Det känns så himla tråkigt. När jag gifter mig vill jag ha en stor fest och fira med alla mina vänner, min familj, men m2bs famij och vänner. Är det konstigt? Vill även bjuda de i släkten jag känner att jag umgås med, men inte alla i släkten. Det får man tydligen inte för min syster. Inte heller borde man ha ett stort bröllop för det hade inte dem. Typ. Jag tycker ett stort bröllop är mysigt. Det är inte direkt så att jag känner press eller krav på att ha det. Men jag vill ha med alla vänner. Hon bara rynkar på näsan åt mig! :/
    låter som att din syster inte vill att du ska ha ett bättre bröllop än dom... 
  • Äldre 22 Oct 12:06
    #30
    Trattkantarellen skrev 2013-10-20 11:31:46 följande:
    Jag har fått samma fråga någon gång, men den vanligaste frågan jag har fått är "Ska ni gifta er, men ni som är så unga?" och lite varianter på den. Jag är 26, m2b är 27, när vi gifter oss kommer jag vara 27, han 29. Vi planerar att skaffa barn när vi väl är gifta, får många kommentarer kring det med, "men ska du inte göra karriär först?", "men du måste ju leva lite först, när du väl skaffar barn kan man inte göra NÅGONTING", "Ditt liv tar ju slut innan det ens har börjat" etc,etc.

    Varför måste alla j**la människor ha en åsikt om allt?

    Det är ju inte så att jag tvingar dom att gifta sig och skaffa barn bara för att jag gör det... Jag vill inte göra karriär, jag vill gifta mig, skaffa barn och bli en bra fru och mamma och hitta en bra balans mellan arbete och hemmaliv.

    Men nuförtiden ska man resa jorden runt minst 2 varv, göra karriär inom minst 3 yrken, gärna jobba två heltidsjobb samtidigt etc etc innan man kan tänka på att starta familj. Vad är det för tankesätt? Tror även det är det här nya moderna som ligger bakom alla som gifter sig enbart av juridiska skäl, känns som att romantiken lite knuffas åt sidan av allt annat "viktigt"..

    Jaja, tur att vi är några romatiker kvar här inne på BT iaf :p

    VI gifter oss för att: Vi älskar varandra. Det är nästa steg i förhållandet (flytta ihop, förlova sig, gifta sig, skaffa barn), Vi vill höra ihop, dela efternamn etc. Det ger en juridisk trygghet, både för oss och för våra framtida barn. =) 
    "du är ju så ung"? ta inte det här fel nu, men jag tycker inte att 27 är ungt.. dock är det inte gammalt heller :P 

    har också fått den kommentaren (är 22) när jag sagt att "ja vi ska väl gifta oss inom några år". så har det blivit "men du är ju så ung än, du behöver inte ha bråttom". men jag har inte bråttom.. ? och så lät det då inte när min mamma, eller mormor gifte sig när dom var 20.. 
Svar på tråden Varför gifter ni er?