• Äldre 28 Aug 22:41
    10648 visningar
    8 svar
    8
    10648

    Liljor...

    arje gång den här frågan kommer upp (för det gör den, främst angående lijor och nejlikor) brukar jag påpeka att den vanligaste blomman i begravningsarrangemang är rosor. Ingen har hittills hörts sägas att "åh nä men Guuud, rosor kan man inte ha-det är begravning!".

    Det är också¨värt att notera att man ofta hedrar en avliden med den personens favoritblommor-inte sällan samma sorter som fanns med i brudbuketten en gång. Så gjorde min granne senast för bara ett par veckor sedan. Hennes sista hälsning til sin make var att välja det exakta antal röda rosor som åren de varit gifta och så margueriter till, precis som hennes brudbukett som han en gång gav henne såg ut.

    I det perspektivet kanske man kan ta till sig och inse att det är HELT onödigt och fullständigt befängt att tillskriva vissa blommor sorgsymbolik när de inte har det!

    Jättefint med blomval som har en koppling till ditt namn! Och vad gäller mjölet från ståndarna, så är det bara att be floristen ta bort dem. Skulle du få på kläder-ta en tejpbit och lyft bort det med-gno inte, tryck och lyft. Flera gånger med ren tejpbit varje gång. Sedan brukar det gå att få bort resten av fläcken.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Liljor...