• Äldre 29 Apr 18:56
    81649 visningar
    34 svar
    34
    81649

    HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem

    Jag vet att det är en 4 år gammal tråd, men ämnet är nog fortfarande aktuellt för många och därför tänkte jag bidra med mitt tips.

    Jag hade svår mjölkskorv i hårbotten som liten och när jag blev äldre övergick det till seborroisk dermatit. Jag har även cellförmedlad allergi och allergiskt kontakteksem och tål inte nickel, dom flesta parfymer, smink, hudvårdspreparat, tvål, ångor från te.x kemikalier, lösningsmedel, målarfärg m.m.

    Jag har alltid haft svårt att hitta produkter som inte ger mig eksem, klåda, migrän, yrsel, illamående m.m och jag har provat i stort sett allt som finns på apotek (både receptfritt och på recept), hälsokostaffärer, vanliga affärer och allehanda galna huskurer. En del fungerar så där, men aldrig helt smärtfritt.

    Vändningen för mig, kom när min hund fick sekundär seborré (allergisk reaktion). Dom schampon och salvor som veterinären skrev ut verkade dock bara göra det feta mjället ännu kletigare, så jag googlade för att se hur andra hundägare gjort för att bli av med sekundär seborré. 


    Dom bästa (och snabbaste) resultaten verkade folk ha fått genom att använda PROB tjärschampo ihop med PROB olja, så jag beställde hem det från nätet (väldigt snabbt och smidigt och inte speciellt dyrt).
    Redan efter första badet (!!!) så tvättades ALLT det feta, gula och illaluktande mjället bort!!! Helt otroligt! Jag smörjde in eksemen med oljan 1 gång per dag och sakta men säkert försvann det och så även klådan! 

    Det var då jag fick idén att testa tjärschampot på mig själv (seborré som seborré tänkte jag) och det var den bästa idé jag någonsin fått! Inget mer mjäll, ingen eksem eller svidande hårbotten! Efter 42 år av problem med hårbotten, så är jag äntligen symtomfri! Jag vet inte hur andra tjärschampon fungerar eller luktar, men PROB tjärschampo fungerar för mig och min hund och den milda tjärdoften försvinner i stort sett helt så fort håret/pälsen torkat.


    Här kan du läsa om PROB tjärschampos egenskaper och även köpa PROB produkterna online. Timotej & Andersen har en mer utförlig beskrivning, men Petsonline är billigare och säljer även 500 ml flaskor:

    timotejandersen.se/storsaljarna-nypon-msm-prob-orter-antiinflammatoriskt-mm/prob/prob-schampo-200ml/

    www.petsonline.se/hund/prob-schampo-1/&i=162

    Hoppas du lyckats bli av med dina problem! Om inte, så rekommenderar jag starkt dessa produkter! 

    Mvh, Malinee & Tarzan

Svar på tråden HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem