• stealm­ystyle
    Äldre 27 Aug 21:30
    81385 visningar
    34 svar
    34
    81385

    HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem

    Jag har länge haft lte mjäll, men inget som direkt stört och det har dessutom funkat bra med head and shulders. Men för några månader sen så eskalerade det och jag fick massa mjäll och det kliade så jag blev tokig. Det enda som hjälpte var att jag tvättade håret, då slutade det klia i en dag men sen kom kliandet tillbaka. Ibland kunde jag vakna på nätterna och kunde inte somna om då det kliade så mycket. Började läsa om det och fick ett tips om att prova entjärs-schampoo som finns i hälsokostbutiker. Det funkade jättebra och har aldrig haft problem efter att jag började med detta. Dock luktar det apa, men kan kan ha i balsam efteråt för att naturalisera doften och det funkar bra. Så jag rekomenderar dig att prova det.

  • stealm­ystyle
    Äldre 31 Aug 16:46
    #18
    Anniina skrev 2013-08-30 18:32:13 följande:
    Tack alla ni för tipsen! :) nu använder jag tjärshampo och fungoral. Har bara använt det två gånger, men upplever att det kliar mindre:D kan ju vara önsketänkande också;) men tjärshampot stinker verkligen! Får inte bort lukten trots att jag har det innan fungoral och balsam. Det är så värt lukten om det funkar, men hur gör ni andra?
    Jag amvänder tjä'tshampoo och på mig funkar det som sagt jättebra. Jag använder balsam efteråt. Dock verkar det vara olika hur mycket lukt olika balsams tar bort, så prova dig fram till något som funkar. Dock får man inte bort tjärlukten helt men det känns enbart om någon typ sniffar än i håret och det är det lätt värt för att få bort kliandet.
  • stealm­ystyle
    Äldre 14 Nov 13:18
    #26
    Anniina skrev 2013-11-14 09:49:58 följande:
    Jag vet inte om det inte kliar längre enbart för fungoralen, eller om tjärschampot också är viktigt. Vågar inte chansa, så jag använder det, fastän det inte är särskilt bra:( lukten har jag vant mig vid, men håret blir ju fett direkt efteråt! Innan kunde jag tvätta håret en eller två gånger i veckan, nu måste jag tvätta varje dag! Är det så för er andra också, som använder tjärschampo?

    Vet inte varför svaret inte hamnar under din kommentar, men efter att jag tog bort delar av din text när jag skulle citera så kommer jag inte loss här ifrån...  Men för att svara, så jag använder bara tjärshampoo och jag har inte märkt av att håret blir mer fett. Jag tvättar det två gånger i veckan, och jag är helt problemfri sen jag började använda tjärschampoot :) Jag har vant mig vid lukten men mannen tycker att det luktar för jävla äckligt, men det får han stå ut med.
Svar på tråden HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem