• HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem

  Ons 28 aug 2013 10:02 Läst 57780 gånger Totalt 34 svar
  Visar endast inlägg av Allis - Visa alla inlägg
 • Ons 28 aug 2013 10:02 #10

  Jag tappade väldigt mycket hår när jag var sjuk för ett par år sedan och hårbotten blev som ett fnöskigt täcke jättemjäll. Mycket märkligt och faktiskt mycket känsligt för min del eftersom jag alltid varit stolt över mitt långa, tjocka hår.

  Så hittade jag något som kallades balsammetoden och som helt sonika går ut på att man plockar bort en del ingredienser som ofta återfinns i schampo och kör med väldigt snälla balsam istället. Det blev väl rätt bra, själva håret såg lite bättre ut men hårbotten var fortfarande helknas. Det som hjälpt bäst hittills är -  och jag vet att det här låter helt knäppt - att tvätta med bikarbonat. Det finns en uppsjö "recept" på nätet men jag har helt sonika gjort så att jag blandat bikarbonat med vatten och masserat in i hårbotten.

  På mig blir hårbotten helt återställd av det, inte en flaga har jag numer. Däremot blir själva håret väldigt torrt av bikarbonat så då är det till att ösa på med balsam i topparna. Jag har läst att man ska skölja med något surt för att återställa ph-balansen i hårbotten men det har jag faktiskt aldrig gjort, mest för att jag tycker att äppelcidervinäger luktar skunk och citroner vill jag ha till annat :).

  Om inte annat så kostar det väldigt lite att prova.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll