• Äldre 28 Aug 10:02
    81575 visningar
    34 svar
    34
    81575

    HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem

    Jag tappade väldigt mycket hår när jag var sjuk för ett par år sedan och hårbotten blev som ett fnöskigt täcke jättemjäll. Mycket märkligt och faktiskt mycket känsligt för min del eftersom jag alltid varit stolt över mitt långa, tjocka hår.

    Så hittade jag något som kallades balsammetoden och som helt sonika går ut på att man plockar bort en del ingredienser som ofta återfinns i schampo och kör med väldigt snälla balsam istället. Det blev väl rätt bra, själva håret såg lite bättre ut men hårbotten var fortfarande helknas. Det som hjälpt bäst hittills är -  och jag vet att det här låter helt knäppt - att tvätta med bikarbonat. Det finns en uppsjö "recept" på nätet men jag har helt sonika gjort så att jag blandat bikarbonat med vatten och masserat in i hårbotten.

    På mig blir hårbotten helt återställd av det, inte en flaga har jag numer. Däremot blir själva håret väldigt torrt av bikarbonat så då är det till att ösa på med balsam i topparna. Jag har läst att man ska skölja med något surt för att återställa ph-balansen i hårbotten men det har jag faktiskt aldrig gjort, mest för att jag tycker att äppelcidervinäger luktar skunk och citroner vill jag ha till annat :).

    Om inte annat så kostar det väldigt lite att prova.

Svar på tråden HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem