• Tis 27 aug 2013 13:49
  67815 visningar
  34 svar
  Inlägg från Anniina Visa alla inlägg
  34
  67815

  HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem

  Hej! Såg i andra trådar att det är många som har erfarenhet av torr hy och eksem. Kanske kan någon hjälpa mig med min hårbotten. Trodde först att jag hade mjäll, men inget av apotekets produkter bet, så då gick jag till hudläkare. De sa eksem och jag fick kortisonlösning, men efter flera år har jag fortfarande extremt fjällande hårbotten med galen klåda. Måste ha lugg för att dölja hur det fjällar även utanför hårfästet, och jag kan inte ha mörka kläder, för det ramlar ner:( använder milt schampo och försöker tvätta så lite som möjligt, men jobbar med träning, och jag får inte bort svett från tio pass i veckan med bara vatten. Har provat balsammetoden, men det såg bara fett ut. Har provat att olja in hårbotten, men det blev så svårt att få bort fettet. Snälla hjälp mig någon! Jag skäms så mycket över det, och klådan tar livet av mig! :(

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-27 13:51
  Förlåt att det inte är någon radbrytning, verkar inte funka med mobilen:(

Svar på tråden HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem
 • Tis 27 aug 2013 20:49
  #5

  Tack så mycket för alla tips! :) ska prova mig igenom dem och hoppas att något funkar. Fler tips mottages tacksamt!

 • Ons 28 aug 2013 09:24
  #9

  Ja, tjära har jag hört att det ska vara bra för hårbotten, men aldrig provat. Får testa det. Men nu ska jag till apoteket och köpa Fungoral, så får det bli tjära om det inte funkar. Tror jag testade Fungoral när jag var liten, med konsekvensen att hela jag såg ut som ett mjällmoln, men det är värt att testa igen om ni säger att det funkar!Glad

  Nina99, har provat schampookakorna från lusch, men det hjälpte inte. Så mycket starka luktoljor i att hårbotten blev galen, men det kanske inte gäller tjärschampot? Oljan för hårbotten, hur får man i den om den är fast? Och ska man tvätta ur den sen? Går det? Har bara kört olivolja och mandelolja i håret innan, men det har varit svårt att få ur.

  milli och izredam, är de head and shoulders ni använder annorlunda än de andra av deras schampon? för jag har använt min sambos när mitt tagit slut ibland, och jag tror jag ska dö av klåda efteråt! Men han har nog bara "vanligt" head and shoulders.

  Vichy var får man tag på Nu skins epoch?

 • Ons 28 aug 2013 16:11
  #11

  Nu har jag inhandlat fungoral. Läser på bipacksedeln att man ska ta både det och vanligt schampo. Ni som använt det, har ni tvättat med vanligt schampo också? Vad för schampo isf?

 • Fre 30 aug 2013 18:32
  #17

  Tack alla ni för tipsen! :) nu använder jag tjärshampo och fungoral. Har bara använt det två gånger, men upplever att det kliar mindre:D kan ju vara önsketänkande också;) men tjärshampot stinker verkligen! Får inte bort lukten trots att jag har det innan fungoral och balsam. Det är så värt lukten om det funkar, men hur gör ni andra?

 • Tor 14 nov 2013 09:49
  #24
  Vichy skrev 2013-09-09 11:29:43 följande:
  Hur har det gått?
  Bättre sent än aldrig! Livet kom emellan mig och bröllopsplaneringen, så jag har inte varit här på ett tagTungan ute
  Jag är problemfri! SkrattandeEfter säkert elva år med kortisonpreparat, receptfria preparat, huskurer som olja, yoghurt, honung och annat kladd i håret har jag nu inga problem alls. Jag kan äntligen ha mörka kläder igen.

  Oj, nu låter jag som om jag är med i en reklamfilm haha.

  Jag köpte fungoral på apoteket och tjärschampo i hälsokosten. Det blev bättre direkt, så efter två veckor trappade jag ner, som det stod på fungoralflaskan. Men då kom det tillbaka. Så jag körde kuren i kanske två månader istället innan jag trappade ner.

  Jag vet inte om det inte kliar längre enbart för fungoralen, eller om tjärschampot också är viktigt. Vågar inte chansa, så jag använder det, fastän det inte är särskilt bra:( lukten har jag vant mig vid, men håret blir ju fett direkt efteråt! Innan kunde jag tvätta håret en eller två gånger i veckan, nu måste jag tvätta varje dag! Är det så för er andra också, som använder tjärschampo?

  Tack allihopa för era tips! Som dessutom inte bara har hjälpt mig. En kompis, som inte visste att jag skrivit den här tråden, hade liknande problem och googlade torr hårbotten, och kom in här. Ett roligt sammanträffande. Det uppenbarades långt senare när vi pratade om forum på internet. Världen är liten!

  {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}
 • Mån 18 nov 2013 13:02
  #27

  Tack, då trappar jag ned Fungoralen och försöker sluta med den, och hoppas att det blir bättre. Torrschampo kanske är bra. Plättis, vet du något milt och oparfymrat? Jag är inte helt tänd på idén att spruta massa kemikalier i min känsliga hårbotten, och sen låta det vara i några dagarObestämd

 • Mån 18 nov 2013 21:49
  #31

  Haha ja, man blir gråhårig av potatismjöl. Jag är brunett, och om jag ska ta så mycket mjöl att det absorberar fettet får jag en väldigt spännande hårfärg, helt utan lyster dessutom. Det är dessutom sjukt svårt att fördela det jämt. Blir lätt en hel hög mjöl i håretTungan ute

Svar på tråden HJÄLP MIG! bli av med extrem mjäll/eksem
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...