• Äldre 19 Aug 20:42
    3278 visningar
    7 svar
    7
    3278

    Hemligt datum för vigsel.

    Det finns en risk med alternativ 2 och det är att era familjer känner sig lite lurade och att det inte blir sådär "åååh vilken underbar överraskning... grattis grattis och stort kramkalas" utan snarare "varför sa ni inget, nu har jag ju fel kläder på mig, jag hade ju velat gå till frissan innan, vi hade önskat ge er en present, det här känns ju snuvat"...

    Jag skulle kört alternativ 2 men med ändringen att efter att ni hade bokat middagen med era familjer (och givetvis kyrkan så att den inte är upptagen) så skulle jag ha skickat ut en officiell inbjudan till dom typ en eller 2 dagar innan och på så sätt gett dom liten tid att förbereda sig...
    Men inbjudan kan ju vara mer "hörrni, vi har ändrat planerna och vill att ni träffar oss i kyrkan kl 17 först för en liten enkel vigsel och sen tar vi middagen hemma hos oss. Ta på er nåt ni är bekväma i och kom. Presenter undanbedes" 

  • Äldre 19 Aug 21:28
    #7
    Stokke skrev 2013-08-19 21:10:47 följande:

    Problem som kan uppstå.
    Min festmans syster bor 40 mil här ifrån. Att få henne med familj att komma hem över en helg är inte det lättaste.
    Om gästerna blir besvikna, ville förbereda sig.
    Om någon av gästerna måste ställa in pga kaos på jobbet ( måste jobba över, flera jobbar inom polisen och vården).
    Kommer vi hinna fixa allt?


    Det är just därför jag tycker att ni ska berätta, men ni kan göra det bara några dagar innan eller samma vecka eller något. Bjud först och hinta om att det är viktigt att dom är där och skicka sen en inbjudan så nära inpå ni vågar.

    Se till att fixa hindersprövningen så snart ni kan, den är giltig i 4 månader så  det är ju snart dags om ni ska gifta er i November och det kan ta ett tag att få den.
    Boka kyrkan och kolla med cateringfirman om dom har tid det datum som ni tänkt.
    Det här kan ni alltid avboka sen om inte era familjer kan komma.
    Men ni kan ju inte avboka hur sent som helst...
    Därför är det bra om dom får veta varför det är viktigt att dom kommer så att dom inte tar på sig extrapass på jobbet eller liknande, för sånt brukar ju komma samma vecka eller någon dag innan. En familjemiddag kan man ju skippa i så fall, men ett bröllop brukar man anstränga sig för att gå på.

    Frisörkompisen kan du ju boka och helt enkelt säga att du ska på ett bröllop och vill vara snygg i håret.
    Sen på dagen eller dagen innan så berättar du att det är du som är brud... 
Svar på tråden Hemligt datum för vigsel.