• Sessan­67
    Äldre 21 Aug 13:05
    18303 visningar
    73 svar
    73
    18303

    Femtvådieten

    Är inne på min tredje fastedag idag, började förra onsdagen. Jag kör måndagar och onsdagar. Går riktigt bra och blir inte alls så hemskt hungrig. Ska vänta tills jag kört två veckor innan jag mäter och väger mig och hoppas på att se någon skillnad då!

    Idag åt jag en sallad med en halv burk tonfisk, sallad, spenat, tomat, gurka och rödlök till lunch nyss och ikväll blir det spenatsoppa med en ägghalva.

    Vore kul med fler tips på vad man kan äta under fastedagarna, gärna enkla saker som man inte behöver värma till jobbluncherna!

  • Sessan­67
    Äldre 26 Aug 07:35
    #16

    Idag är det det dags för fastedag igen. I matådan har jag den ceasarsallad som Cajo la in receptet på tidigare Ikväll blir det grillad kycklingfilé med broccolli och en sås på minifraiche.

    Har lyckats hålla mig från att väga och mäta mig än så länge, vill kunna se resultat när jag väl gör det. Planen är att göra det på torsdag, efter nästa fastedag. Håller tummarna för att det ramlat av nåt kilo till dess!

  • Sessan­67
    Äldre 27 Aug 08:15
    #20
    Cajo skrev 2013-08-26 14:36:14 följande:
    Åh, hur smakade den där ceasarsalladen? Har inte testat den själv ännu.
    Jag har inte heller vägt eller mätt mig. Ska hålla mig längre, av samma anledning som du - se resultat! 

     
    Ceasarsalladen var god Smaka av dressingen bara. Min blev nog liiite stark av vitlöken och dijonsenapen. Gillar dock starkt, men andra i familjen tyckte att den var lite för stark Tror att jag ska minska lite på citronsaften också nästa gång.

    Använde romansallad som i receptet och köpte handsakalde lyxräkor på burk, som faktiskt var riktigt bra

    Vägde mig förresten i morse - TJOHOO!!! 2 kg ner på 2 veckor
  • Sessan­67
    Äldre 28 Aug 12:37
    #22

    Idag blev det gazpacho till lunch och en näve krutonger till det. Provade ett nytt recept på soppan från viktväktarna och den blev jättegod

    Ikväll ska jag prova att göra en omelett på äggvitor och så en massa sallad till det!

  • Sessan­67
    Äldre 3 Sep 08:26
    #31

    Igår var det fastedag igen, går som en dans numera. Blev en räksallad med räkor, spenat och tomat till lunch. Tycker att det är skönt att slippa värma maten på jobbet och när man tar sallad känns det som om man får äta ganska mycket Till middag körde vi Keldas sparrissoppa och la till kokt sparris och en ägghalva - blev helt mätt på det. Ikväll är det jobbfest så då blir det INGEN kaloriräkning här inte

  • Sessan­67
    Äldre 11 Sep 11:14
    #42

    Fastedag idag och glömde salladen jag gjort iordning hemma. Blir att gå och köpa sallad och försök få till rätt antal kcal.

    Ikväll blir det en repris, kycklingfilé med broccolli och mini fraiche till det.

    Går in på vecka 4 nu och har i snitt tappat drygt ett halvt kilo i veckan. 2 kilo de första 2 veckorna, men sen var det nog lite för mycket av det goda de 2 senaste under helgerna (hade födelsdagskalas och annat), så då var det knappt ett kilo på 2 veckor.

    Är ändå nöjd och hoppas att det ser ännu bättre ut om 2 veckor igen, när det är dags för vägning!

  • Sessan­67
    Äldre 19 Sep 08:19
    #47

    Hejsan, hur går det för er andra? Idag har jag fastedag och det blir riskaka till frukost tillsammans med kaffe med lite mjölk. Sen tar jag ett kokt ägg nån gång under förmiddagen och ska försöka skjuta på lunchen till tresnåret.

    Ska på ett möte ikväll mellan 18 och 20, så måste stå mig på den till framåt nio när jag kommer hem. Har gjort en jättegod Wrap med sallad, spenat, keso oliv/feta och kyckling som jag ska äta i eftermiddag. Sen har jag liiite kcal kvar så att det kan bli en knäckemacka med philadelphia när jag kommer hem ikväll.

    Ingen vägning den här veckan, försöker hålla det till varannan vecka för att se ordentligt resultat!

  • Sessan­67
    Äldre 24 Sep 08:08
    #49

    Vägt mig idag och det går inte lika fort som i början, men det fortsätter nedåt. sammamlagt 3.3 kg och 6 cm i midjan på de 6 veckor jag kört Glad Då har jag ändå frossat ganska bra på helgerna!

    Igår blev det sallad med rökt kalkon till lunch och Kelda Toscansk tomatsoppa till middag. Kan verkligen rekommendera den - supergod!

    Nästa fastedag blir torsdag, får se vad jag ska hitta på då.

  • Sessan­67
    Äldre 8 Oct 07:28
    #51

    Hur går det för er andra? Vägde mig idag efter ytterligare 2 veckor och HAR STÅTT STILL

    Trist! Tyckte faktiskt för första gången att det kändes som om jag gått ned. Ger inte upp dock utan kör på - hade ju i alla fall inte gått upp

    Sammanlagt så är det drygt 3 kilo ner sen jag började för 8 veckor sedan.

  • Sessan­67
    Äldre 17 Oct 07:41
    #53

    Igår var det fastedag och använde mig av min favoritmeny, Viktväktarnas gazpascho till lunch och den supergoda kycklingwrapen till middag.

    Eftersom jag stått still förra gången jag vägde mig så blev de vägning efter bara en vecka den här gången och med mycket bättre resultat - sammanlagt har jag gått ner 4,8 kg nu (på 2 månader)

    Tycker att den mär metoden känns riktigt bra! Känns inte alls som om vi hållt på i 2 månader.

    Lycka till alihop Solig

  • Sessan­67
    Äldre 18 Oct 08:59
    #58
    Betty84 skrev 2013-10-17 10:31:40 följande:
    All respekt till er som kan och orkar hålla på med 5:2 men jag tycker den dieten är helt sinnessjuk.
    Mycket bättre då att räkna ut ca hur mkt kalorier du behöver per dag. Jag äter ca 1400 fördelat på hela dagen och tränar ca 4-5 pass i veckan (beroende på hur jag jobbar, och tappar i snitt 1 kg i veckan, ibland mer.
    Att hålla på och svälta sig och vara helt seg två dagar i veckan, nej tack!
    Egentligen är det ingen konst att gå ner i vikt, jag vet varför jag gått upp, och det är för att jag älskar skräpmat och snacks och sötsaker. Men tar man bara bort det och tänker på vad man stoppar i sig kommer kilona rasa, jag lovar! 
    För mig är den stora fördelen just att jag INTE behöver hålla på att räkna kalorier varenda dag, utan jag gör det bara de här 2 dagarna - och vid det här laget har jag samlat på mig ett ganska stort antal färdiguträknade menyer som jag varvar mellan, vilket gör att jag slipper räkna även de dagarn

    Har även provat att gå på 1300 kalorier per dag, varje dag och resultatet för mig då var ett fasligt räknande och småhungrig jämt. Även om jag gick ned även då så var det betydligt jobbigare och inget jag kunde hålla fast vid i längden.

    Sedan är det så att jag inte alls blir alldeles seg under de 2 fastedagarna och jag SVÄLTER mig INTE - jag äter bara mindre. Väljer jag rätt saker så kan jag äter fullt tillräckligt för att inte gå hungrig.

    Den här dieten passar mig och jag säger inte att alla behöver inte tycka likadant - men dissa den inte utan att ha läst på och provat!
  • Sessan­67
    Äldre 7 Jan 08:43
    #73

    Har lyckats hålla 2-dagarna över hela julen, trots ledighet och gått ned ett kilo till Sakta, men säkert rullar det på nu, 6 kilo sedan starten i mitten på augusti.


    Hur går det för er andra?

Svar på tråden Femtvådieten