• Äldre 11 Mar 12:17
    18878 visningar
    18 svar
    18
    18878

    Flytta till Örebro?

    Emsie skrev 2014-03-11 10:52:20 följande:
    Jag tar och drar upp denhär tråden igen eftersom jag fick så mycket tips sist och nu är det bestämt att det blir Örebro i höst :)  Nu funderar jag på vart man ska bosätta sig. Jag har ju inte alls koll på vilka områden som är bra och inte. Vi vill gärna bo relativt nära universitetet, centrum och elljusspår. Alla tips mottages tacksamt!
    Det är inte alltför långt till centrum från Universitetet (2,5-3 km). Bor du på Campus så har du nära till Markaspåret som ligger bakom universitetet om jag minns rätt. Det enda område jag skulle undvika är Vivalla. 
    Brickebacken ligger nån kilometer ovanför universitetet och har ganska dålig rykte beroende på vem man frågar. Däremot så bor det många studenter där och hyrorna är billiga, men det är ganska långt till centrum.  
    Står du i bostadskö hos Öbo? Om inte så ställ dig där nu, det är gratis :)  

    Jag skulle satsa på att få en studentlägenhet då det är svårt att få en lägenhet i den här staden. Öbos bostadsgaranti för studenter är inte mycket att lita på då man oftast bara får bo i lägenheten i ett halvår.

    Tybble är annars ett mycket bra område. Tar 5 min med cykel till universitetet och 10 min in till stan.

    Vad gäller att träffa nya människor så kommer du inte ha något problem med det på campus. Alla vänner jag har idag har jag träffat på campus och då är jag Örebroare i grunden. Rekommenderar dig att vara med på nollningen, där kommer du träffa en massa trevliga människor. Jag hänger fortfarande på campus fastän jag slutat plugga och jobbar sen två år tillbaka. Men man blir som en liten familj :)  
  • Äldre 14 Mar 14:22
    #14
    Emsie skrev 2014-03-12 21:10:42 följande:

    Det är främst lägenhet bostadsrätt som är aktuellt men jag har ställt mig i kö hos öbo också ifall att. Det är väl i typ sörby, ladugårdsängen och områden ni nämner som vi tittat på på hemnet pga läget. Var ligger Näsby? Det hittar jag inte på kartan. 


    Näsby ligger typ mellan öster och almby. Nära Oset (naturreservat) om jag förstått det rätt. Det är ett ganska så nytt bostadsområde så det är nog därför du inte hittar det på kartan :) Känner några som bor där och dom trivs jättebra där. 
Svar på tråden Flytta till Örebro?