• Äldre 16 Aug 05:45
    18795 visningar
    18 svar
    18
    18795

    Flytta till Örebro?

    Hej! Jag har hittat en påbyggnadsutbildning på två år som verkar intressant, problemet är att den bara finns i Örebro i Sverige. Det finns ett liknande program i Oslo också. Jag är egentligen inte särskilt sugen på att flytta härifrån (vi bor i sthlmsområdet nu) och vi känner spontant inte att Örebro lockar men vi har ingen koll på staden egentligen. Oslo skulle jag kunna tänka mig då jag tidigare bott i norge och trivts väldigt bra, har en del vänner i oslo, gillar större städer och närheten till natur och fjällen där är ett stort plus men det är ju så dyrt där så vore jobbigt att flytta dit när jag fortfarande pluggar. Är det någon här som bor/har bott i Örebro som kan berätta lite om hur det är att bo där? Hur är shopping-, restaurang- och nöjesutbud? Träningsalternativ? Tillgång till grönområden? Lätt att träffa nya vänner? Jobbmöjligheter för ingenjörer?Har kikat lite på hemnet och bostadspriserna är ju iaf ett plus om man jämför med sthlm eller oslo. Hur är det brukar priserna stig mycket från utgångspriserna?

  • Svar på tråden Flytta till Örebro?
  • Äldre 16 Aug 19:04
    #5

    Tack så hemskt mycket! Vilka bra och utförliga svar jag fick :) 

     Det låter ju som en hel del positivt med staden men tråkigt om Örebroarna generellt sett inte är så sugna på nya vänner. För min del skulle jag ju plugga och då brukar det ju som ni säger gå lite lättare men min sambo skulle ju komma dit och jobba (han som är ingenjör, jag vet att det är hur brett som helst men han har gått maskinteknik/logistik).

    I träningsväg vet ni om det finns nån form av typ army-fitness, MIT, multibana eller så?

    Vi får se vad som händer, än så länge är det bara i tanke-stadiet.

    Är det någon annan som har andra åsikter och tankar om Örebro tar jag gärna del av dem också!

  • Äldre 19 Aug 01:59
    #8

    Tack för era svar och vad bra att inte alla upplever Örebroare som svåra att komma nära för det lät ju inte direkt positivt... Låter ju faktiskt som en trevlig stad :) Som du sa Vichy så får jag nog åka in och kolla hur det är nästa gång jag åker förbi :)

  • Äldre 11 Mar 10:52
    #9

    Jag tar och drar upp denhär tråden igen eftersom jag fick så mycket tips sist och nu är det bestämt att det blir Örebro i höst :)  Nu funderar jag på vart man ska bosätta sig. Jag har ju inte alls koll på vilka områden som är bra och inte. Vi vill gärna bo relativt nära universitetet, centrum och elljusspår. Alla tips mottages tacksamt!

  • Äldre 12 Mar 21:10
    #13

    Det är främst lägenhet bostadsrätt som är aktuellt men jag har ställt mig i kö hos öbo också ifall att. Det är väl i typ sörby, ladugårdsängen och områden ni nämner som vi tittat på på hemnet pga läget. Var ligger Näsby? Det hittar jag inte på kartan. 

  • Äldre 14 Mar 17:45
    #15
    Linnen skrev 2014-03-14 14:22:20 följande:

    Näsby ligger typ mellan öster och almby. Nära Oset (naturreservat) om jag förstått det rätt. Det är ett ganska så nytt bostadsområde så det är nog därför du inte hittar det på kartan :) Känner några som bor där och dom trivs jättebra där. 


    Aha.. Tack för tipset! Det låter som att det skulle kunna vara något också! Killen är förtjust i nybyggda lägenheter och närheten till naturen uppskattas :)
Svar på tråden Flytta till Örebro?