• Pyssli­gheter
    Äldre 18 Aug 19:55
    18797 visningar
    18 svar
    18
    18797

    Flytta till Örebro?

    Hej! Jag flyttade till Örebro för tre år sedan för att plugga och trivs jättebra! Det är stort och litet på samma gång. Stort utbud i stan men det är ändå lätt att känna sig hemma och hitta "sina" delar av staden. Jag gillar att det är så cykelvänligt överallt och det finns många mysiga delar runt omrking stan så som Öster, Statsparken och Wadköping att cykla och promenera i. Restauranger finns det massor av och många riktigt bra sådana. Caféer likaså. Stan har alla butiker man kan vänta sig av en mellanstor stad+ en hel del roliga icke-kedjor, särskilt gällande inredning. Som sagt finns ju Marieberg dessutom (med Ikea och en massa andra "stora" butiker så som Rusta, Jysk, Cervera, Stadium). Dessutom tycker jag att det finns ett ovanligt stort utbud av loppisar och second hand, vilket är kul om man gillar det!

    Träningsmöjligheter har jag inte jättestor koll på då jag enbart tränat på universitetet. Där finns både gym och gruppträning till rätt bra pris. Känner dock många som tränar på Friskis och är nöjda med det (finns 2 st). Oset som är ett naturreservat precis vid stan är toppen om man vill springa, gå och cykla. 

    Då jag pluggar så har jag lärt känna de flesta genom skolan men har inte upplevt att Örebroarna skulle vara mer socialt slutna än andra. En av mina närmaste vänner som jag kärt känna senaste åren är Örebroare och precis tvärtom! Ska du plugga så tror jag inte alls det är några problem att hitta vänner. Finns massor av aktiviteter för studenter; politiska föreningar, fest & spex, träning osv.

    Så jag tror nog att det finns alla möjligheter att trivas här. Alla jag känner som också flyttat hit från andra städer har bara gott att säga om staden och livet här. En stad man trivs i helt enkelt!

Svar på tråden Flytta till Örebro?