• Äldre 16 Aug 08:18
    18796 visningar
    18 svar
    18
    18796

    Flytta till Örebro?

    Jag bor i Örebro och flyttade hit för 4 år sen... Pluggar på universitetet! och jag bodde innan i Karlstad.

    hur det är att bo där?
    Örebro är en fin stad! Det är lätt att ta sig runt i stan både med buss eller med cykel (som de flesta tar sig runt med). Bussbiljetter kostar 16 kr om man har busskort och biljetten gäller i 3 timmar! Så man hinner verkligen in till stan och hem ofta på samma biljett! 

    Hur är shopping-, restaurang- och nöjesutbud?
    I stan finns allt det man väntar sig! Shopping stråket är upplagt på tre parallella gator och det är nära till allt! Känner man att man vill gå större finns Marieberg galleriadit man också kan ta sig med buss eller cykel (ca 7 km anlagd cykelväg). 

    Örebro har det billigaste lunchutbudet i Sverige (har jag hört) och det finns massa goda ställen att välja på! 

    Nöjesmässigt är det ofta evenemang i stan! På Conventum arena sätts det både upp mässor, konserter och föreställningar ofta! Och i sommras hade bland annat TOTO konsert på stortorget! 

    Träningsalternativ?
    Träna kan man göra på gym som SATS och Friskis, eller kanske på universitetet! Efter som det finns stora utbildningar inom idrott på universitetet så hålls det även pass av såfäl elever som inhyrda ledare! Prisvärt och kul!

    www.ouif.se

    Tillgång till grönområden?
    Örebro är parkernas stad, och det finns verkligen massa parker i och runtomkring i stan! Bland annat finns stadsparken och Wadköping som är populära:

    www.orebro.se/1963.html

    Sen finns också Oset, som är ett naturreservat, underbart vackert!

    www.orebro.se/1956.html

    Lätt att träffa nya vänner? 
    Ska du plugga, ja visst inga problem! Kåraktivitet på universitetet är väldigt aktiv och introduktions veckorna är perfekta för att träffa massor med folk, och inte bara från din kurs unte även från andra sektioner!

    Är du intresserad av att köpa en bostad så har jag ingen erfarenhet av det. Annars finns det många hyresrätter som är prisvärda. ÖBO är den största hyresvärden i Örebro!

    Mitt tips är egentligen, åk hit och se dig omkring! Jag var inte jätteintresserad av Örebro förän jag kom hit och stan förtrollade mig... 

  • Äldre 16 Aug 08:19
    #2

    PS. För att träna på ÖUIF behöver man inte vara student på universitetet!

  • Äldre 17 Aug 00:51
    #6

    Jag har både pluggat och jobbat och har aldrig känt att det är svårt att träffa folk eller att de inte vill känna mej... Tråkigt när det blir så!

  • Äldre 12 Mar 13:41
    #12

    Vi bor i centrum!
    Skulle vi flytta så skulle vi vilja bo mellan centrum och universitetet helst i typ:

    Öster
    Almby
    Sörbyängen
    Sörby
    Ladugårdsängen

    Dock kan det vara svårt att få tag på lägenheter där. Så det gäller att ligga på och ha lite tur med sig med...

    Annars bor många studenter i Brickebacken och Brickeberg som ligger nära skogen med elljusspår (ligger precis bakom universitetet)

Svar på tråden Flytta till Örebro?