Inlägg från: niriel |Visa alla inlägg
  • niriel

    Flytta till Örebro?

    Jag bor i Örebro sedan 2008 och vi har köpt hus här och rotat oss. Ingen av oss var härifrån från början, så det var en helt ny stad för oss. Några reflektioner som jag har är att det är otroligt svårt att komma in i någon typ av sociala kretsar hos "infödda Örebroare". Det underlättas säkert om man flyttar till stan för att plugga, men vi flyttade hit för att börja jobba och det har varit stört omöjligt att lära känna folk här. De är helt enkelt inte intresserade av nya vänner, de har "fullt", som någon uttryckte det. De vänner vi har är andra inflyttade. 

    Örebroare älskar att äta, fika och hänga på uteserveringar, restauranger och caféer, jag har aldrig varit med om ett så bra utbud på den fronten! Kanon verkligen, allt från riktigt fina white guide-restauranger till små mysiga caféer med hembakt och hemlagat.

    Träningen är ok, jag går på Friskis och det funkar. SATS finns tyvärr inte i Örebro, men nJoy finns och ska vara bra men rätt dyrt. ÖUIF har jag aldrig testat.

    Grönområden är Örebro fantastiskt bra på. Det finns många friluftsområden i och omkring Örebro, många elljusspår, vandringsspår, parker och grönytor. Jättehärligt! En klar nackdel måste väl dock vara att det inte direkt är nära till "badbart" vatten. Hjälmaren är rätt övergödd, men funkar att bada i om man måste Svartån är inte godkänd för bad.

    Boende är helt ok, men det är höga priser jämfört med många delar av landet. Vi köpte hus istället för bostadsrätt när vi hade tröttnat på hyresrätt och ville vidare eftersom det skulle blivit dyrare månadskostnad att köpa bostadsrätt. Inne i stan är det ruggiga priser på både hus och bostadsrätter, men det går säkert. Annars har Örebro Universitet bostadsgaranti har jag för mig. 

    Vad gäller jobb för ingenjörer finns de flesta större konsultfirmor på orten och Atlas Copco vet jag ofta har behov av ingenjörer. "Ingenjör" är ju dock ett väldigt, väldigt brett begrepp och säger inte så mycket om vad du har tänkt jobba med framöver, men det bör inte vara omöjligt.

    Lycka till! 

Svar på tråden Flytta till Örebro?