• Aniara4

    balsam metoden?

    Jag har inte så lockigt hår, men vågigt, tjockt, torrt och frizzigt, och jag har haft mycket nytta av balsammetoden och lockig.se . Det var därigenom jag upptäckte Jessicurl, som är det bästa som har hänt mitt hår!

    Jag började med balsammetoden för att jag hade de typiska problemen med fet hårbotten och torra längder, var då tvungen att tvätta håret varannan dag för att det inte skulle se för fett ut. När jag började tvätta med bara balsam blev det först värre och såg bara ok ut när det var nytvättat, så jag tvättade varje dag om jag skulle ut och träffa folk - eftersom jag var deltidssjukskriven var jag ofta bara hemma, så då struntade jag i det. Efter ett tag lugnade fettproduktionen ner sig när jag inte torkade ut hårbotten hela tiden, så nu tvättar jag det lika ofta som innan, dvs varannan - var tredje dag beroende på vad jag gör den tredje dagen. Jag försöker fortfarande glesa ut det så mycket jag kan, och jag kan vänta 4 dagar också om jag inte ska göra nåt särskilt.

    När jag tvättar håret gör jag det först med Neutral balsam (en extra utmaning för mig har varit att hitta bra oparfymerade produkter eftersom jag är allergisk mot parfym och får massor av blåsor i händerna om jag använder något med parfym). Jag vänder huvudet upp och ner och gnuggar in lite i taget i hela hårbotten, sen tar jag in lite vatten och gnuggar upp ett "lödder" (det löddrar ju inte alls som schampo, men det känns lite "fluffigare").
    Därefter tar jag i Jessicurl Too Shea i längderna och låter det sitta en stund. När jag tänker mig för och har lagt den glestandade kammen inom räckhåll passar jag på att reda ut håret med den medan Too shea sitter i (det är ett mycket krämigt och vårdande balsam), så behöver jag i bästa fall inte göra det efter tvätten. Då och då gör jag en inpackning med "Weekly deep treatment".

    Efter tvätten kan jag ha i lite "Confident coils" som är en bra anti-frizz. Sen vänder jag huvudet upp och ner igen och "plonkar" ner håret i en särskild handduk, som borde vara mikrofiber... Jag har fått en sån bra specialsydd handduk som man gör en turban av, så jag har tänkt att jag ska sy en likadan i mikrofibermaterial, men det har inte blivit av än.  Inte heller har jag börjat sova på sidenörngott som jag tänkt länge, men endera dagen... Och så undviker jag hårtorken som pesten.

    Jag har hålit på med det här i ett par år nu, och mitt hår har blivit otroligt mycket bättre. Jag har ett litet "projekt" där jag försöker spara ut håret så långt som möjligt en sista gång innan jag blir för gammal för såna ungflicksfasoner Drömmer och det går rätt bra nu! Just mitt hår har även blivit lite lockigare, men det är för att det blivit med distinkt och sammanhållet med tydligare slingor, istället för ett frizzigt burr.

Svar på tråden balsam metoden?