• Äldre 14 Aug 04:58
    6558 visningar
    9 svar
    9
    6558

    balsam metoden?

    har tittat runt lite grann och någon tipsade om balsam metoden här för ett tag sedan...

    mitt hår är naturligt jättelocking (närapå afro) frizzigt och ibland så torrt att det helt enkelt går av... den vanliga taktiken brukar innebära massa svordommar, frustration och till slut en snaggning. men.... romantikern i mig önskar att hon kunde ha långt hår på sina bröllopskort.

    Nu är det tre år sedan jag snaggade mig senast och kvaliten på mitt hår suger, har alltid håret i en tofs för att det ser så spretigt och fult ut utsläppt, det hjälper inte heller att jag bor i nära nog ökenklimat med urusel vattenkvalite som torkar ut allt som kommer i dess beröring... (ingen dricker vattnet här ute, vi har det till att diska, vattna det gula gräset med och dusha i)

    kan tilläggas att jag alltid lufttorkar håret, i princip aldrig plattar det (en gång i halvåret möjligtvis) och har svindyrt special schampoo och balsam från frisören för att undvika frizz ....

    skratt* fy vad jag gnäller... sorry bara lite frustrerad för tillfället... 

    balsam metoden verkar bra för mig som har lockigt, torrt, frizzigt hår... så jag tänkte testa men det står att man inte kan använda mineral oljor, kan man använda marrocansk argan olja?
    sen gäller det ju att hitta balsam som inte innehåller: silikon, alcohol eller mineral olja... inte helt lätt :/ speciellt här ute på vischan... 

    Hur ofta tvättar ni håret med balsam? 
    jag duschar en gång om dagen och schamponerar/ har i balsam två till tre gånger i veckan... 

    ska jag utesluta schampoo helt och börja ha i balsam varje dag i stället? eller fortsätta ha i balsam två gånger i veckan och bara blöta håret de andra gångerna? 

    tacksam för alla svar// från en som snart tar till rakapparaten

  • Svar på tråden balsam metoden?
  • Äldre 14 Aug 14:40
    #3

    har redan hittat den sidan och det var genom den som jag fick upp ögonen för balsam metoden, (efter att ha sett det nämnas här) det verkar vara precis vad mitt hår behöver! intressant läsning ,efter en genomögning av mitt nuvarande schampoo och balsam så kunde jag ticka av varenda en av de förbjudna ingredienserna 

    läser igenom mitt inlägg och inser att jag har varit lite otydlig med vad jag var ute efter..  

    jag har inte hittat någonstans på den sidan hur ofta man ska "balsamera" håret, varje gång man dushar eller till exempel bara var tredje?... så jag var mest ute efter ett par "hur gör du?" exempel Marione :). duschar du varje dag? balsamerar? en bra inpackning borde göra susen, brukade köpa en bra på kmart men sen de slutade sälja den och jag har inte hittat någon annan än att ersätta den med, måste kolla upp nästa gång jag tar mig in till civilisationen :). 

    tack så mycket Frullis, får försöka hitta en "ren" argan olja istället :)

  • Äldre 15 Aug 06:19
    #6

    toppen, tack för alla svar! 

    har redan ett schampoo med sulfater så jag kommer använda det en sista gång i morgon (ska klippa mig då, bli av med de kluvna topparna och förhoppningsvis kunna börja om och få ett fräscht hår utan total kapning) och sen fortsätta med tresemme för frizzigt hår (ska bara dubbelkolla att det inte innehåller någonting förbjudet)

    styling produkter är essentielt för mig annars blir mitt hår väldigt spretigt, behövs för att hålla ihop lockarna :). ska testa Got2B's produkter :).

    någon som skulle kunna tänka sig att lägga upp en före/ efterbild?

Svar på tråden balsam metoden?