• Äldre 13 Aug 19:19
    89747 visningar
    513 svar
    513
    89747

    september 2014

    En tråd för oss som gifter oss i September 2014.
    Här kan vi dela med oss av planering, frågor och såklart bilder!

  • Svar på tråden september 2014
  • Äldre 14 Aug 18:13
    #1

    Det måste väl finnas fler!? Jag kan ju presentera mig själv lite och hur vi har planerat. Vi gifter oss i Varberg 6e September, i Träslövs kyrka. Därefter kommer vi ha fest i Huneborg. Vi har tänkt bjuda 51 gäster som det ser ut nu. Vi kommer bjuda på buffe och bröllopstårta, planerar att åka till Tyskland för att handla dryckerna. Jag har börjat så smått planera de mindre detaljerna nu, som ex solist och sånger i kyrkan, inbjudningarna ska det slipas lite på men de är i stort sett klara. Har även börjat handla dekorationer till lokalen som stolsöverdrag osv.. Har pysslat en hel del och börjar få slut på pyssel att fixa med! Får tänka ut nåt mer...

  • Äldre 15 Aug 20:24
    #4

    Åh så kul med fler i tråden! Hur ser er budget ut med 30000? Vi landar på 50000 och då har jag ändå inte tagit ut svängarna, inte ens lite!

  • Äldre 16 Aug 10:37
    #7

    Vi kommer att ha catering. Hade säkert kunnat fixa ihop en buffe själv men jag känner att det kan bli ett stressmoment så jag betalar hellre för det. Dock får vi maten rätt billigt eftersom jag beställt den på min förra arbetsplats! Vi får även hjälp av min förra chef över middagen, han kommer vara på plats och fixa så det hela tiden finns varmt på buffen. Jag tycker att eftersom det ändå är September så bör det finnas varma rätter åxå på buffen.. Har idag gått på semester så jag tänkte ägna några dagar till planering, men jag vet inte riktigt vad jag ska planera... har nog planerat för mycket, för tidigt! :)

  • Äldre 16 Aug 10:54
    #8


    Här är våra inbjudningskort och placeringskort. 
     
  • Äldre 18 Nov 10:40
    #52

    Oj så roligt att vi blivit så många! Snart bara 9 månader kvar! När tänker ni skicka ut inbjudningarna?

  • Äldre 4 Feb 07:43

    Vi kommer skicka våra i början av Juni, OSA senast 1a Aug.
    Vi har varit i tyskland och handlat all alkohol utom bubbel till bröllopsfesten, känns som att det verkligen börjar närma sig nu när man handlar de där lite större grejerna! =)

  • Äldre 4 Feb 09:37

    Det var skitsvårt med att räkna, kollade runt i trådarna här. Vi har 56 gäster, räknade med att 50 dricker alkohol. ( det är kanske lite i överkant) Vi kommer ha bubbel som fördrink, det köpte jag inte i Tyskland för det var bara 2kr billigare än i Sverige.
    Vi ska ha rött vin och öl till middagen (buffe), avec till tårtan och sedan bjuder vi på vin, öl och cider till festen.
    Vi handlade:
    Öl, 9 flak ( + 24 flaskor till borden då det ser trevligare ut än burkar)
    Cider, 2 flak
    Rött vin, 12 boxar
    Vitt vin, 2 boxar
    Avec; Baylis 2 flaskor, Whisky 1 flaska och Cognac 1 flaska.
    Sedan köpte vi ett flak Coca Cola åxå.
    detta kostade 3800 kr.
    Vi slog ihop resan till Tyskland med ett besök på Lalandia med barnen. lalandia hade erbjudande om tur&retur rödby/puttgarden för 300kr.
    Resekostnaden beror ju lite på vartifrån man åker...

  • Äldre 10 Feb 22:07

    Hur går det för er flickor? Jag är inne i ett "skov" och har fått gjort en himla massa! Inbjudningarna klara, hade gjort innan men limmande med fel lim så alla blev bubbliga. Funkar inte för mig som är perfektionist! :) Nu är de iaf klara och jag känner mig rätt nöjd faktiskt! Frissan är bokad. Får provuppsättning och provsminkning 2v innan, får även mina bryn plockade ett par dagar innan så jag slipper se ut som en caveman.. Igår råkade vi beställa tårtan! Vi hade tänkt oss enkel vit prinsesstårta men av en slump hamnade vi på provsmakning av cupcakes och tjejen ställde även ut tårtor. Det blev en 4 vånings vit tårta med gröna inslag. Chokladbotten men sedan har vi inte bestämt smakerna, hallon och glasscreme kanske? Kom gärna med förslag ni som kan! Vi planerar att ta våra foton vid en gammal kyrkoruin, jättefint där och så är jag en sucker för övergivna platser. Iaf.. Ringde hembygdsföreningen och de lovade att klippa gräset där så det är fint till vår dag. Har beställt dekor till festen. Svarta och gröna risbollar som jag ska sätta ledlampor i. Var på Colorama och fick tapetprover i grönt och svart som jag klippt till vimplar, de är dock ej helt klara. Har även rännet runt halva stan i jakt på svart kartongpapper som jag ska använda till framsidan på festprogrammet, totalt omöjligt att hitta. Panduro hade 3 förpackningar, jag behöver 6. De skulle fixa hem mer så jag hoppas att mitt skov håller i sig! Har även beställt löshår. Har längden men jag vill ha lite mer volym, vill ha en halvuppsättning och den får inte bli för festen.. Tja... Där är jag...

  • Äldre 5 Mar 12:13

    Har drömt ett par gånger att bröllopet redan varit och jag minns ingenting. Ingen gäst har heller tagit några foto. Jäkla mardröm. Låg faktiskt sömnlös igår och funderade på hur vi skulle pussla ihop tider, skjuts, barnen, hunden, allt som ska hämtas, lämnas osv osv osv. Har idag börjat skriva ett sk körschema för dagen och stämt av lite möjliga tider för lämning av barn osv.. Känner mig rätt lugn på den punkten nu!

  • Äldre 17 Mar 11:03

    Har pysslat klart inbjudningskorten nu och packat ner dem i kuvert! Ska posta 2a April då portot och åxå högsta vikt höjts. Känner mig helt pirrig! Nu börjar det bli så verkligt! Får nog snart lägga in mig på bröllopsrehab, tycker inte att jag har annat i tankarna nu!

  • Äldre 7 Apr 08:23

    Hej alla brudar!
    Välkommen Dream85!
    Vi skickade ut våra inbjudningar tidigare i veckan och har redan fått svar från ett par att de kommer! Så himla kul! Vi har även beställt tårtan, var på konsultation i Torsdags. Det blir en 4våningstårta i vitt med gröna och svarta detaljer. Gav konditorn rätt fria händer och jag är övertygad om att den kommer bli jättefin! Lämnade även av caketoppern som jag gjort själv! Nu känns det inte långt kvar! 
    Har även beställt min 3dje brudklänning... =), var nöjd med nr2 men så råkade jag surfa förbi nr3 och kunde bara inte låta bli! Har beställt samtliga från kina så det kostar ju ungefär ingenting! Hoppas på att få hem den om 2-3veckor! 
    Nu väntar vi på att vädret ska bli bättre så vi kan åka och provfota, ska ta korten i en gammal kyrkoruin!
    Har även i smyg bokat fotograf för att göra en Secretbox, någon annan som ska göra en sådan?
    Hotell till bröllopsnatten är åxå klart, fick ett jättebra pris genom en vän annars vet jag inte om det varit värt typ 1500kr för att sova 2km från hemmet!  

    Igår var det 5mån kvar! Nu får det gärna gå lite snabbare!
     

  • Äldre 6 May 10:45

    Hindersprövning och efternamnsbyte inskickat! Oooo, nu börjar det bli riktigt på riktigt!

  • Äldre 23 Jun 15:39
    Rin skrev 2014-06-17 22:01:19 följande:
    Hihi Ja, ens omgivning blir ju lite trött på en. Men jag har tur, har ett par kollegor som av en eller annan anledning inte har så många vänner i bröllopstagen, så de lyssnar gärna.
    Vi bor i Lund och ska gifta oss i Sjöbo. Har sett är det är en del överlappning mellan denna tråden och Skånebröllop 2014. Extra poppis att gifta sig på hösten i Skåne kanske?
    Jag har efter mycket velande bestämt mig för denna klänning från Jenjenhouse: www.jenjenhouse.com/A-Line-Princess-Off-The-Shoulder-Court-Train-Satin-Wedding-Dresses-With-Embroidery-Sashes-Beadwork-Flower-S-002011760-g11760
    Till skillnad från med ringen så har det inte "klickat" så där totalt, men det blir nog bra. Enda tråkiga är att man inte kan få en annan accentfärg, hade velat ha mörkgrönt som är en av våra temafärger, men men. Ja, och sen hade jag egentligen velat ha snörning och lite högre rygg. Men jag har letat och letat efter den perfekta klänningen och till sist insett att nej, den finns inte och jag vill inte ta risken att beställa något för konstigt fråna Kina. Upplever att det är vanligare att folk är missnöjda med specialbeställningar.
    Knappt 40 gäster räknar vi med, har fått begränsa oss lite eftersom det är väldigt viktigt för oss med fullservice för festen. 

    Jenjenhouse är en Kinasida, således är klänningarna såkallande "kinaklänningar".
    Jag har beställt 3 klänningar från Kina och varit nöjd med samtliga gällande storlek och kvalitet. Att jag beställt 3 beror på att jag ändrat mig angående designen.
  • Äldre 28 Jun 09:48

    70 dagar kvar! Tjooohooo!!

  • Äldre 28 Aug 18:38

    9 dagar kvar idag! Känns i nerverna nu! Har i princip allt klart, måste bara köpa en väst till blivande maken!
    Kan inte fatta att tiden gått så snabbt! Hoppas den saktar ner lite nu det sista annars kommer jag inte alls hinna!

  • Äldre 2 Sep 19:02

    4 dagar kvar! Jag avlider snart!

  • Äldre 2 Sep 19:02

    4 dagar kvar! Jag avlider snart!

Svar på tråden september 2014