• Äldre 17 Sep 21:19
    33981 visningar
    186 svar
    186
    33981

    VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)

    Hej!

    Hoppar in här jag med, trots att jag inte ska gifta mig förrens maj 2015 :p
    Jag kör sedan 3veckor 5:2-dieten i kombination med en liberalare variant av LCHF (undviker pasta, bröd, ris etc, men äter rotfrukter ibland och kan unna mig en kaka eller en godisbit ibland, max 1 gång i veckan), hittills har jag gått ner 3,5kg. Då har jag inte tränat så mkt, pga jag arbetar på annan ort och tågpendlar (lägger ca 15h/v på att ta mig till och från jobbet, sen jobba 38h/v, blir inte så mkt tid över då...) men har försökt komma iväg på långpromenad el liknande på helgen iaf. 

    Har som mål att ha någon fysisk aktivitet under helgen powerwalk, löpning, el pass på gymmet, och helst en under veckan också, när jag lyckas klämma in det.. Cyklar till tågstationen så ofta jag kan också, tar bara 10min, men då är det upp för Göta Älvbron, och den är ganska hög =p

    Mitt mål är att gå ner ca 18kg totalt, så har 14,5kg kvar nu. 

  • Äldre 19 Sep 20:46
    #66
    lmcl skrev 2013-09-18 09:30:31 följande:
    4 kg på sex veckor med LCHF!
    Underbart! Kämpa på!
    Jennie1414 skrev 2013-09-18 10:55:46 följande:

    Hoppar på här ... Gifter mig i Juni 2014 och har 7-10 kg att bli av med.


     


    Startade i måndags ... så får ge de en stund till innan jag ser resultat


    Jag skall tänka mig för när det gäller kolhydrater / Socker ... Bort helt med dricka ( det har varit den stora boven för mig , coca-cola)


    Sen blir det promenader + styrketräning och handoll som jag tränar 2 ggr i veckan + match


     


    Kämpa på


    Låter bra det, socker är ju mer beroendeframkallande än alkohol och tobak, och cola har ju dessutom koffein, så det blir säkert kämpigt, men du klarar det =)
    Pia88 skrev 2013-09-19 13:12:57 följande:
    Det går dåligt dåligt just nu... Men. .Ska ta itu med sockret igen efter helgen.. Kalas o lite ett och annat på gång här.. Trött som attans och förkyld dessutom Tungan ute
    Förstår vad du menar, själv ska jag ha födelsedagskalas i helgen, sitter här och planerar tårtor samtidigt som jag läser :p Men någon gång ibland måste man få unna sig tycker jag iaf... Visst är det typiskt, så fort man är engagerad och vill sätta igång så kommer det en förkylning som ett brev på posten...
    a ring on my finger skrev 2013-09-19 14:01:29 följande:
    Här hoppar jag gärna in om det är okej.
    Har gått ner 8kg men har nu 8-12kg kvar tills bröllopet i Juli 2014. Men jag vill gå ner minst hälften iaf så fort som möjligt så att jag är nära målet när det är dags att prova klänningar.

    Äter LCHF och trivs kanon med det (har gjort periodvis i snart 3år). Är dock ganska liberal men nu är det dags att lägga i en ny växel och plocka bort den mörka chokladen, rotfrukterna och dra ner på mejeriprodukterna.
    Förstår dig, jag ska gifta mig i maj 2015 men jag vill gå ner så snabbt som möjligt just för att kunna prova klänningar och så. Bra att du har hittat en metod som fungerar, har du funderat på att kombinera med 5:2? Det skrivs en hel del om det nu på LCHF-bloggar, kostdoktorn och lifezone t.ex. :)
    frkmaria skrev 2013-09-19 16:09:00 följande:
    Hoppar med på!
    Har gått ner 23 och ska gå ner sammanlagt 40 innan bröllopet (1/8 2015... så jag har lite längre tid på mig..).

    Vill gärna gå ner 4-8 kg innan jul, ska ta en powermånad i november men ska försöka lite smått nu. Har sen i vår nån gång gått på 5:2 dieten vilket har hjälp mig ner c:a 7 kilo! :) Men vill ner mer... Kommer säkert göra en "soppdiet" i vår sen, men fram tills dess är det sunt förnuft och att förbättra matvanor de dagar jag inte har 500kcal-dagar. har ju hållt vikten under hösten MEN är tydligen väldigt duktig på att unna mig godis på FEL dagar. 
    Haha, vi är visst alltid inne i samma trådar VI får peppa varandra här med då =)
  • Äldre 25 Sep 21:20
    #82

    Jag har gått ner 5kg på 5 v, men idag var jag på stan och kollade lite kläder, och jag kände mig tjock i all jag tog på mig. Ingenting satt bra. Var antagligen bara en sån där dag då allt blir fel, men det kändes deppigt.. Min första tanke på vägen hem var "det är så synd om mig.. Det står en halv Ben&Jerrys i frysen, jag förtjänar nog den idag" Varför funkar hjärnan så? Jag blir ju knappast smalare av glassen :-P

  • Äldre 7 Oct 21:46
    #87

    Jag är 1.73, min målvikt är 65kg, vägde det för ca 6-7 år sedan innan jag började plugga på universitetet, och var väldigt nöjd med min kropp då. Nu ligger jag på 78kg så det är en bit kvar...
    Har legat sjuk i en hel vecka nu också, men ska försöka komma igång igen nu. 

  • Äldre 12 Oct 10:45
    #96

    Hej. Tänkte bara säga ang pulverdieter, jag gick ner 16kg på 6v med Xtravaganza, gick upp ca 3kg när jag började äta igen (man binder in vätska) sen höll jag den vikten i 2 år. Sista året på utbildningen var jobbig med exjobb och muntliga förhör och grejer, så då gick jag upp allt igen :-P Så visst går det att hålla vikten efter en pulverdiet, men det är svårt, oftast enklare om man gör en rejäl kostomläggning. Men det gäller att hitta sin metod som man själv trivs med. Lycka till!

  • Äldre 12 Oct 15:52
    #98
    CamillaForsgren skrev 2013-10-12 14:45:33 följande:
    Även jag ska försöka gå ner i vikt inför bröllopet(9 augusti 2014), men det är inte bara därför jag vill gå ner i vikt. Fick i veckan veta att jag har pcos vilket innebär att jag MÅSTE gå ner i vikt om jag vill ha minsta lilla chans att någonsin bli gravid. Tyvärr gör pcos även så att man har lätt att gå upp i vikt (jo tack jag vet det syns) och svårt att gå ner. Egentligen skulle jag behöva gå ner 50+ kg, men jag satsar på att gå ner så mycket jag bara kan innan det är dags att gå mot altaret. Jag står på en väntelista för att få hjälp av dietist från landstinget, men fram tills dess att kön minskat så har jag tänkt försöka mig lchf igen. Har lyckats gå ner mycket med hjälp av den metoden tidigare så det borde ju inte vara något problem att göra det igen. Ska även försöka träna mer, typ dra in crosstrainern i mitt rum och trampa på framför tv:n. Min fästman har lovat att låta bli att äta skräpmat/godis/kakor/läsk/osv framför mig, även han kan behöva få bort lite från magen så det skadar nog inte. 
    Lycka till allihop och bra kämpat ni som redan gått ner :) 
    Håller tummarna för dig!
    Eftersom du redan känner till LCHF antar jag att du känner till Kostdoktorn, men han har iaf skrivit väldigt mkt om PCOS på sin blogg, om du går in på länken och scrollar ner lite finns länkar till fler inlägg, samt en länk till diskussionsforumets tråd om PCOS.
    http://www.kostdoktorn.se/ett-blodigt-inlagg-om-lchf

    Lycka till! 
  • Äldre 13 Oct 17:44
    CamillaForsgren skrev 2013-10-13 00:28:17 följande:
    Åh tack! Det där hade jag faktiskt missat då det är ett tag sen jag körde lchf sist. Nu fick jag mycket mer motivation och insikt i hur jag jag ska äta. Det här kommer ju gå skitbra!
    Det var så lite så =)

    Lycka till! 
Svar på tråden VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)