• Äldre 8 Aug 14:10
    5191 visningar
    12 svar
    12
    5191

    Ursäkter

    Kalaspinglan skrev 2013-08-08 13:01:04 följande:
    Ganska få av de som tackade nej till vårt bröllop angav någon orsak, de flesta skrev typ "Tack för inbjudan, tyvärr kan vi inte komma, stort grattis." Nån hade bokat en resa och skrev det.
    Jag tror inte att vi skulle ange orsak om vi inte kunde komma på ett bröllop heller, om det inte var ett bröllop för någon väldigt närstående (tex min syster), för då skulle nog personen/personerna i fråga undra ifall vi tackade nej. Jag trodde att det vanligaste var att man bara sa/skrev "Tyvärr har vi inte möjlighet att komma, men tack för inbjudan!" eller liknande. Jag trodde inte det var så vanligt att ange orsak.

    Egentligen tycker jag inte heller att värdparet riktigt har med orsaken att göra måste jag säga. Ja, det är tråkigt om någon man bjudit in inte kan/vill komma, men det är ju "bara" en inbjudan och gästerna har inte någon skyldighet att närvara om det finns annat som lockar mer eller att man verkligen inte har möjlighet. Dom har ingen skyldighet att förklara sig heller tycker jag.

    Sedan kan man ju tvista om huruvida bra en vänskap är ifall man tackar nej till ett bröllop pga tex att man hellre åker till grannstaden och festar den helgen eller vad det nu kan vara. (Någon icket "godkänd" anledning till att tacka nej alltså)
Svar på tråden Ursäkter