• Carina­10
  Äldre 7 aug 19:30
  4123 visningar
  12 svar
  12
  4123

  Ursäkter

  Detta med att ha olika orsaker att tacka nej till bröllop har man fått erfarenhet av när man läst på forum om bröllop. Alla möjliga konstiga ursäkter som mer eller mindra är rimliga.

  -jag måste gå ut med hunden
  -Vi har ingen barnvakt
  -får vi inte ta med våra barn kommer inte vi
  -får inte min nya komma med o sitta brevid mig kan jag inte komma
  -jag har bara illröd/vit klänning o den måååååste jag ha
  -ingen fest så då får de vara så
  osv osv

  Nu fick vi vår beskärda del av mystiska ursäkter.
  Nu hör till saken att min m2b:s bror har träffat nån tjej (fråga mig inte vilket nummer hon har för bara detta året men det är väl den 5e för i år).
  Brodern tackade ja till bröllopet (då var han sambo med en annan...det var för nån månad sedan) och han skulle absolut komma.
  Men så träffade han då en ny tjej. De skulle hem till hans mamma dit vi med skulle åka.
  Jag hade tandvärk men åkte dit ändå.
  Brodern kom inte för att denna tjejen var lite trött o så ogillade hon att han skulle ha med sig alkohol till grillkvällen. Och han avbokade när hans mamma hade satt igång med grillningen.

  Jag fick en sån magkänsla och "låg på" m2b att han måste få bekräftat igen så att brodern verkligen skulle med och inte stanna hemma för att tjejen har en "fis på tvären". Varje kuvertavgift kostar ju en hel del med.
  Sagt och gjort, brodern svarade inte förrän mamman sa att han skulle meddela vilket.

  Och självklart kommer han INTE att komma till bröllopet. Orsaken till detta var att tjejen och han skulle ses den helgen och han hade därmed inte tid med något bröllop!

  Men jag är glad att jag tog tag i det...annars hade vi stått där med ett kuvert för mycket. :(

  Och jag är såååå glad att JAG inte skulle få för mig att dumpa min egen brors bröllop för en flirt.
  Men vi är ju alla olika.... Tungan ute

 • Svar på tråden Ursäkter
 • stormh­elen
  Äldre 7 aug 19:57
  #1

  Men herre gud, hur kan man strunta i sin egen brors bröllop?


  För mig är det helt ofattbart. Men som du säger så är man olika. Men jag tror nog att han kommer att ångra sig så småning om när det tagit slut med den tjejen.


   


  Vi har också haft en del konstiga anledningar.


  En är när min m2b:s mosters man helt plötsligt tackade nej (efter att hela familjen osa:t JA) då han häldre ville springa en halvmara istället för att vara med på bröllopet.


  Nu gör ju inte detta mig så mycket så jag knapt träffat honom, ochhan är lite speciell. Men men.


   


  Men den värsta var när en av gästernas mamma (mamman är också bjuden men tackade nej då hon och hennes kille ska åka utomlands istället) ringde och avanmälde sin dotter (som är vuxen) för att hon och hennes kille gjort slut. Vi ringde upp den tjejen vars mamma avanmält henne. Hon hade inte någon aning om att hennes mamma gjort det och inte gett något medgivande till det häller. Hon sa att hon ville komma på bröllopet om hon fortfarande fick (vilket är ju självklart att hon får). Men hon kommer ju då själv eftersom det stämde att hon och killen gjort slut.


  *suck*


   


  Ibland undrar man hur folk tänker, eller bristen på att de tänker kanske.

 • Äldre 8 aug 10:50
  #2

  Tycker du eller dina föräldrar skall ta ett allvarligt snack med din bror.. det är inte ok att missa er stora dag för en ny dejt. Riktigt illa. Stör mig att folk inte verkar förstå innebörden och det stora i ett bröllop, många verkar tro att det är som vilken fest som hellst..

 • afture­lding
  Äldre 8 aug 11:34
  #3

  Säger som de andra, hur kan man strunta i sitt syskons bröllop för en sådan sak?

  Den konstigaste anledningen vi fick var att "Jag har blitivt bjuden på festival istället, och det är för jobbigt att åka tåg". Denna gäst hade tackat ja två månader innan, och gav oss detta besked 10 dagar innan bröllopet. Hon var också en av mina bästa vänner.

  Jag hoppas brodern skärper till sig, och om inte annat kommer ni säkert ha fokus på annat på dagen :) 

 • tisa
  Äldre 8 aug 11:36
  #4

  Men! Vad människor kan vara konstiga. Det finns väldigt få anledningar för mig att säga nej till ett bröllop.
  Det händer ju liksom bara en gång!

  Jaja, det finns människor som inte värdesätter det också, som inte tycker om att gå på bröllop, som tycker att en halvmara är viktigare, som prioriterar tjejen före. Det är ingen förlust att bli av med de som inte bryr sig om er dag. Jag tycker inte det är ok att göra så, han kommer kanske ångra sig - primärt är det dock inte er förlust. Lycka till!

 • Äldre 8 aug 13:01
  #5

  Ganska få av de som tackade nej till vårt bröllop angav någon orsak, de flesta skrev typ "Tack för inbjudan, tyvärr kan vi inte komma, stort grattis." Nån hade bokat en resa och skrev det.
  Kanske borde jag/vi vara tacksamma över att inte veta varför folk tackade nej

  Jag tänkte såhär: om det är någon som inte vill komma på bröllopet, så är det bättre att de tackar nej än dyker upp av pliktkänsla. Stämningen blir väldigt lätt lite tryckt om nån egentligen inte vill vara med, men känner sig/är tvingad att vara där.

  Om det är jätteviktigt för TS att brodern dyker upp (vilket jag förstår!), så kanske ni kan vara generösa nog att låta honom ta med sin nya tjej? Ja jag vet att det säkert bär emot, och jag vet att varje gäst kostar, men om alternativen är a) brorsan prioriterar sin nya tjej = uteblir från bröllopet och b) brorsan får ta med tjejen = deltar så får man väl väga de alternativen mot varandra.

  Däremot tycker jag inte att man ska blanda in föräldrarna i det hela, förutsatt att brorsan är vuxen och bör kunna ta ansvar för sina egna val.

 • Alylly­ra
  Äldre 8 aug 13:12
  #6

  Vi har också haft väldigt få avhopp varav de flesta antingen varit legitima (långa resvägar kombinerat med svårt att få ledigt) alternativt att vi visste om dem i förväg (min folkskygge farbror hade jag inte väntat mig skulle dyka upp t.ex.)

  Den enda som faktiskt har fånat sig lite är min andra farbror som tycker att det "blir för dyrt". Vi har i inbjudan angett att om man vill sova över på gården så kostar det en viss summa för boendet. Det behövs för alla våra långväga gäster. Min farbror är dock en av de som bor närmast och skulle kunna åka dit på vigsel och fest och åka hem sen på kvällen. Summa kostnad: bensinpengar. Inte för mycket begärt kan jag tycka...
  Men, men, det är ju hans val. Jag tror egentligen att det ligger andra faktorer bakom, men man ska ju inte spekulera för mycket i det heller. Som Kalaspinglan uttryckte det så perfekt:


  Kalaspinglan skrev 2013-08-08 13:01:04 följande:
  Kanske borde jag/vi vara tacksamma över att inte veta varför folk tackade nej
   
 • Anonym (Less)
  Äldre 8 aug 13:45
  #7

  Ja'a du..
  Mina farsförälder ville heller fiska.
  Min bästakompis hade inte råd, fick vi två dagar innan.. ska läggas till att hon har visst om bröllopet i 7mnd, OCH hon har varit på krogen ect, massor av gånger. Så råd hade hon vel haft.
  mina svärisar ville inte ha trångt i bilen, så m2bs farmor kan då inte komma, uten skuts.
  En kompis pappa hadde blivit sjuk, hon bor 70 från honom, och vi bor 10 ifrån han.. så skulle väl tyckta det va bättre, men nej, hon stannar 70mil bort, för han är sjuk.
  Min morbrors fru har var sjuk för två veckan sen, så hon orkade inte, hon jobber och allt ;)
  Våran trubadur och kompis ville inte åka buss ensam.. 

 • Äldre 8 aug 14:10
  #8
  Kalaspinglan skrev 2013-08-08 13:01:04 följande:
  Ganska få av de som tackade nej till vårt bröllop angav någon orsak, de flesta skrev typ "Tack för inbjudan, tyvärr kan vi inte komma, stort grattis." Nån hade bokat en resa och skrev det.
  Jag tror inte att vi skulle ange orsak om vi inte kunde komma på ett bröllop heller, om det inte var ett bröllop för någon väldigt närstående (tex min syster), för då skulle nog personen/personerna i fråga undra ifall vi tackade nej. Jag trodde att det vanligaste var att man bara sa/skrev "Tyvärr har vi inte möjlighet att komma, men tack för inbjudan!" eller liknande. Jag trodde inte det var så vanligt att ange orsak.

  Egentligen tycker jag inte heller att värdparet riktigt har med orsaken att göra måste jag säga. Ja, det är tråkigt om någon man bjudit in inte kan/vill komma, men det är ju "bara" en inbjudan och gästerna har inte någon skyldighet att närvara om det finns annat som lockar mer eller att man verkligen inte har möjlighet. Dom har ingen skyldighet att förklara sig heller tycker jag.

  Sedan kan man ju tvista om huruvida bra en vänskap är ifall man tackar nej till ett bröllop pga tex att man hellre åker till grannstaden och festar den helgen eller vad det nu kan vara. (Någon icket "godkänd" anledning till att tacka nej alltså)
 • Äldre 8 aug 17:10
  #9

  Hehe ja folk kan vara konstiga...
  Mitt förstahandsval till tärna blev ju "degraderad" till gäst och sen slutade det med att hon inte kom alls.

  Så här gick snacket i tidsordning 
  1/ (ca 2 år innan) Jag kan vara gravid då,så jag vet inte hur jag kommer att må
  2/ ( samma tid) Jag gillar inte medeltidstema. Kan ni inte ha ett vanligt bröllop istället?
  3/ (samma tid) Jag har en röd plyschklänning i garderoben, den är lite medeltida tror jag. Annars är dom bara fula. (hon visste inte ens hur modellerna kunde se ut)
  4/ (1 år innan) Jag har inte haft tid att googla efter en inspirationsbild på klänning. Men jag vill att du syr min sist eftersom jag kan vara gravid, ammar eller ha gått ner i vikt. Jag måste ju se snygg ut. (Här töttnade jag och sa att hon kan komma som vanlig gäst så slipper vi krångla med hennes och hennes familjs kläder då jag faktiskt prioriterar att min egen klänning ska sitta bra och hinnas med)
  5/ (ca 7 månader innan) Jag är gravid så jag vet inte om jag kommer att orka.
  6/ (ca 3 månader innan) Jag vill gärna att du syr kläder till oss, det är klart att vi får bita ihop och känna oss fåniga en dag för er skull
  7/ (kvällen innan via sms) Jag kan inte komma, om jag behöver föda så blir det problem (jovisst, ,dom hade varit 2 tredjedelar närmare lasarettet från bröllopet, vi hade 2 sjuksköterskor, 1 farmacept, ett par USK:or varav 1 jobbar på bb och jag tror till och med att det fanns en läkare eller om det var barnmorska. Och det fanns dessutom ett rum med soffa där hon kunde gått och lagt sig om det blev för jobbigt... Men men Tungan ute
  Hon orkade gå på kalas dagen efter istället... Flört

  Så... kontentan av det hela....
  Ta inte åt er - det är inte ert fel, det är inget som påverkar er egentligen. Släkten är inget man väljer själv och om han inte prioriterar er så behöver ni inte prioritera honom sen heller.
  Släpp energitjuvarna fria så mår ni bättre själva också Solig 

 • Carina­10
  Äldre 8 aug 18:45
  #10
  FruForsmark skrev 2013-08-08 10:50:48 följande:
  Tycker du eller dina föräldrar skall ta ett allvarligt snack med din bror.. det är inte ok att missa er stora dag för en ny dejt. Riktigt illa. Stör mig att folk inte verkar förstå innebörden och det stora i ett bröllop, många verkar tro att det är som vilken fest som hellst..
  Måste bara säga att det är min m2b bror....tack o lov för att det inte är min säger jag! :O
 • Carina­10
  Äldre 8 aug 19:07
  #11

  Tror det påverkar min m2b mer än mig. Jag hade ju anat det skulle bli så här så jag var mer förberedd.

  Killen har inte ens frågat om hans tjej kan få följa med på bröllopet och med tanke på att båda två uteblev från hans mammas grillkväll med 10 minuters varsel så misstänker jag att vi hade fått stå med 2 tomma kuvert i slutänden. Det var inte första gången m2bs bror uteblir från bjudningar.

  Det som är lite tragikkomiskt är att han säger att han inte har samvete att lämna tjejen själv i sin lägenhet men han har uppenbart inget samvete när det gäller att han struntar i sin bror. Förvånad

  Jag har lite svårt att förstå sånt beteende men jag tror vi får ett roligt bröllop ändå ...om inte roligare Flört
  Dock är jag lite brydd för m2bs del men hoppas att han kan släppa det på bröllopsdagen!

  Är som Chicita säger...man väljer inte släkten själv (fast det hade underlättat om man fick göra det)

 • Anonym
  Äldre 9 aug 19:37
  #12
  Carina10 skrev 2013-08-08 19:07:59 följande:
  Är som Chicita säger...man väljer inte släkten själv (fast det hade underlättat om man fick göra det)
  Kan inte annat än hålla med... Tråkigt när det drabbar ens andra hälft :(
Svar på tråden Ursäkter
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.