• Äldre 5 Aug 10:08
    2886 visningar
    4 svar
    4
    2886

    Min dröm om en ny häst men min sjukdommar skrämmer tips?

    Jag har 30 års erfarenhet av hästar och ridning både i arbete och som privatperson (och även ägt flera hästar).

    Du kan inte bara sitta upp och rida en häst som har stått så länge.
    Du måste börja med att bygga upp musklerna från marken. Longera först och sen fortsätter du med tömkörning efter ett tag.
    Du kanske får hålla på mellan 2 veckor och 1 månad och trappa upp markarbetet. Sen kan man rida.

    Dock tycker jag att dina sjukdomar är ett stort hinder. Du kommer inte att klara av att sköta hästen som den behöver på egen hand. Så om du ska ha kvar hästen behöver du skaffa hjälp. I första hand ridhjälp, men det kan vara skönt att få dela dagarna med någon duktig också så att man har lite avlastning. Om man själv blir sjuk och inte kan sköta hästen på några dagar så behöver man ju faktiskt ha någon som känner till både hästen och stallet.
    Jag slutade med hästar när mina skador var så hindrande att jag inte längre kunde ge hästen den skötsel som den faktiskt kräver. Hur mycket jag än älskar hästar så får det inte bli risk för att varken dom eller jag skadar mig pga mina handikappande skador och den yrsel jag nu lever med. 

  • Äldre 6 Aug 11:59
    #4

    Hur du hanterar din rädsla kan nog ingen råda dig om eller hjälpa dig med. Det är din rädsla, och bara du kan lära dig hur du ska hantera den.
    Om du har stora bekymmer så kanske du skulle vända dig till en kurator / psykolog och få prata lite om rädslan och se om det hjälper.

    Det är bra att du har ett sånt stall, då blir man inte lika låst som om man måste sköta allt själv.
    Och det kan ju också kanske hjälpa lite mot rädslan.
    Börja i paddocken i alla fall, och sen ser du till att ha någon med dig när du rider ut så att du i alla fall inte är ensam om det händer något. 

Svar på tråden Min dröm om en ny häst men min sjukdommar skrämmer tips?