• Äldre 2 aug 11:10
  7849 visningar
  20 svar
  Inlägg från snowstars Visa alla inlägg
  20
  7849

  Kuvertavgift eller bidrag till resa?

  Jag tycker att du bestämmer om du vill ha bidrag till festen eller resan. Antingen tar du kuvertavgift och får bidrag till festen eller så önskar du valfritt belopp till resan. Jag tycker inte att det är samma sak att önska sig pengar till festen och till resan.

 • Äldre 3 aug 21:45
  #11

  För att förtydliga mig då: jag tycker inte det är något fel med kuvertavgift alls (även om jag själv inte hade hört om det förrän jag började hänga här på BT). Däremot tycker jag inte att det är samma sak att önska sig pengar till festen som att önska sig pengar till en resa. Som gäst kan jag tycka att olika saker är viktiga och därmed vilja veta vad det är jag bidrar till. Jag som själv tycker det är roligt att resa skulle förmodligen ge ett större bidrag till det än om jag fick ge ett valfritt bidrag till festen (haha, så tråkig är jag ;) ). Därför tycker jag man ska specifiera vad man önskar sig. Det var så jag menade, inte att jämföra kuvertavgift med valfritt bidrag.

  Men även om jag inte tycker att det är fel med kuvertavgift så är det väl ändå så att det är skillnad på att ge en valfri summa och att ge en förbestämd summa? Ja, visst, man väljer själv om man vill gå och så vidare, men det är skillnad. Själv äter jag ALDRIG ute för 200 kronor, till exempel, så för mig är det mycket att betala, även om jag vet att det i sammanhanget är billigt. Och även om jag har betalat en kuvertavgift så vill jag ändå ge en present, hur mycket brudparet än avtackar sig, för det är så man gör. Då får jag ju skylla mig själv ;)  Men det blir ändå inte billigare. 

  (Och vi är förresten bjudna på ett bröllop med 300:- kuvertavgift i höst. Ja, vi ska gå. Nej, jag klagar inte på summan).  

Svar på tråden Kuvertavgift eller bidrag till resa?
Logga in
Bli medlem