• Äldre 2 aug 11:23
  7843 visningar
  20 svar
  Inlägg från passionsblomman Visa alla inlägg
  20
  7843

  Kuvertavgift eller bidrag till resa?

  Jag håller med både Fru Forsmark och Snowstars. För mig är det inte samma sak. Det är stor skillnad på att kunna ge helt frivilligt efter förmåga, än att ha en fastställd avgift. (även om just er tanke på summa inte är hög) Men det måste ni ju själva bestämma.

  Varför tror du förresten att dina gäster skulle komma tomhänta och att de kan tänkas se ert bröllop som en chans till gratis fest och fylla? Är inte det en jättekonstig inställning? Både isåfall av gästerna och av dig till dem? En fest brukar väl för det mesta vara en utgift rent ekonomiskt både för arrangören och gästen-det brukar vara förenat med en del kostnader runtikring innan man gjort sig fin, tagit sig dit och hem, gratulerat och betalat barnvakten etc.
  Så att så många brudpar pratar om att "de får ju faktiskt komma och äta gratis" tycker jag är rätt underligt. Faktum är väl att det i de flesta fall sammantaget vore billigare att ta med sig sin respektive ut på restaurang än att fara iväg på bröllop, om det nu gällde rena kostnader. Men som tur är brukar det väl oftast handla om att man vill delta för själva händelsens skull?


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Kuvertavgift eller bidrag till resa?
Logga in
Bli medlem