• Äldre 1 Aug 21:06
    36153 visningar
    43 svar
    43
    36153

    Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..

    att ta ett lån tror jag INGEn kommer rekommendera här på bt. tänk dig själv att ta ett lån, gifta dig och så måsta betala för det, med ränta i några år. inte så trevligt kanske i efterhand. 

    ni kanske skulle se över saken

    * hur mycket får ni i lön gemensamt?
    *  hur mycket har ni kvar när ni betalat av räkningar? alltså - hur mycket kan ni spara (om man bortser från mat och sånt)
    och det viktigaste kanske:
    * vad hade ni tänkt för budget på bröllopet? 

    svar på sånna frågor kan hjälpa mycket.  

  • Äldre 1 Aug 21:33
    #8
    ModighWestlund skrev 2013-08-01 21:11:30 följande:
    Jag vill så klart inte heller ta ett lån, det är lite som du säger, att gå och betala för det så i efterhand, även om det kanske skulle röra sig om 20.000 som vi skulle klara av o betala på 3 månader om vi lever lite åthållet. Vi har turen att ha bra betalda och fasta jobb, än så länge inga barn och bor väldigt billigt! Men det är ju alltid så mycket annat runt om kring, bilen har kostat en massa tråkiga pengar och kommer nog kosta lite till.. och hemmet som behöver en del.. ja du vet hur det kan va.. Men det känns oavsett inte kul att ta lån för det.
    Dock vet jag en del som gjort det då de inte hade något annat val. Men det är ju en fråga om hur man resonerar kring pengar tror jag..

    Det där med budget tycker jag är så svårt. Jag vet inte alls vad man kan tänka sig är en "normal" budget. Jag läser så mycket olika hur folk har världens budgetbröllop för 20.000 och andra kostar 80.000 för samma antal gäster.. :-/
    det finns nog ingen "normal budget" utan det är helt beroende på hur mycket NI vill lägga på er dag, om ni vill anlita folk till att göra mycket, eller göra en del själv. köpa klänning begagnat eller ny, ha en fika efter vigseln eller stor middag, det är så mycket att fundera på. 
Svar på tråden Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..