• stealm­ystyle
    Äldre 22 Jul 18:19
    6555 visningar
    12 svar
    12
    6555

    Hur gör man med hindersprövningen

    Jag har haft mailkontakt med någon på den administrativa avdelningen i kommunen där vi gifter oss. Enligt henne så skriver vi ut en hindersprövning och skickar till kommunen några dagar innan vigseln. Sedan pratade jag med vigselförättaren och frågade om det inte var meningen att jag skulle skicka in hindersprövningen till skatteverket innan bröllopet, men då sa hon att det inte var nödvändigt, utan att jag några dagar innan vigseln kan skicka papprena till kommunen så löser dom det. Men när jag pratar med skatteverket så säger dem att jag ska ha skickat in hindersprövningen till dem innan bröllopet och vigselbeviset som jag får tillbaka ska jag ge till vigselförättaren. 

    Känner mig ganska förvirrad! Jag måste väl ha fått hindersprövningen godkänd innan vi gifter oss? Så varför påstår kommunen och vigselförättaren att jag inte behöver det? Och varför vill dom att jag ska skicka papprena (vigselbeviset) några dagar innan till kommunen? Det ska väl räcka med att jag ger dem till vigselförättaren? Jag har två gånger pratat med vigselförättaren om det här för att försäkra mig om att vi inte missuppfattar varandra, men hon har sagt samma sak varje gång. Att inget ska skickas till skatteverket utan att allt ska till kommunen. 

  • Svar på tråden Hur gör man med hindersprövningen
  • stealm­ystyle
    Äldre 22 Jul 18:39
    #3
    Js Fästmö skrev 2013-07-22 18:29:16 följande:
    Jag hade gjort som skatteverket säger o skriver.
    Ja, det är ju det jag känner är så konstigt. Jag har ju självklart googlat en del också, samt läst och haft mailkontakt med skatteverket. Men blir så fundersam när både admin på kommunen samt vigselförättaren säger emot skatteverket. Funderar på om dom är helt inkompetenta eller om någon annan har varit med om något liknande. 
  • stealm­ystyle
    Äldre 22 Jul 18:49
    #6
    Cakes skrev 2013-07-22 18:44:29 följande:
    Det kan ju i och för sig vara så, att om du bor i en liten kommun, så kanske de har "allt i ett hus" (eller något) så att de ger papprena till vigselförrättaren i fråga ;)
    Jo, de är ju en liten kommun. Men det låter ju fotfarande helt tokigt att jag inte ska skicka in hindersprövningen till skatteverket. Men jag har mailat en gång till för att se så att det inte blivit något misstag. Fjärde gången gillt ;)
Svar på tråden Hur gör man med hindersprövningen