• Äldre 18 Jul 21:32
  20702 visningar
  35 svar
  35
  20702

  Ger man bröllopspresent även om man inte kan komma på bröllopet?

  Hej, första bröllopet vi blivit bjudna till så har inte så stor koll.Det är några vänner vi sällan träffar. Vi kunde inte komma på deras bröllop för vi inte får någon barnvakt.. OM vi har tur kanske kanske vi kan få barnvakt länge nog att komma till själva vigseln, men det vet vi inte förrän dagarna innan.Bör man ändå ge bröllopspresent? och hurdå?    

 • Svar på tråden Ger man bröllopspresent även om man inte kan komma på bröllopet?
 • Äldre 18 Jul 21:37
  #2

  20140222 skrev 2013-07-18 21:34:11 följande:Vi har blivit bjudna på bröllop och inte kunnat komma. Och min fästman och jag ger present även då vi inte kan komma.OKej, det var vår tanke också nämligen Men nu har helt plötsligt presenten och ekonomin krånglat till sig rejält så då blev det att tankarna började fundera om man verkligen behövde det. inte det att man inte vill.. skulle vilja ge alla om jag kunde tyvärr fungerar ju inte världsekonomin så i dagsläget :(

 • Äldre 18 Jul 21:51
  #5

  Det är ju det att dom har önskat sig presentkort endast..på resor..å jag har aldrig gillat presentkor för det visar summan så väl..speciellt när man har knapert..å jag gillar personliga gåvor.. så det hade vi tänkt göra nu, men det krånglade till sig rejält så nu sitter vi i skiten med bara nån vecka kvar och ännu mindre pengar och tid :( skulle kunna gråta.. hade velat gett nåt personligt..Iaf har ju fått höra från gemensamma vänner att hon verkar tro de ska få presentkort för minst  500kr av de vänner/bekanta och 1000 av de närmsta släkten typ..öhm.. jag har knappt råd med räkningarna..inte 500..hmm.. men ändå hade jag velat ge nåt för de kom på vårt bröllop..hmm..fast de hade inga barn att få barnvakt till osv..hmm     

 • Äldre 19 Jul 08:53
  #9

  Tack för allt stöd. När vi gifte oss hade vi kuvertavgift på 200kr och UTAN presenter. Vi valde att deras presenter till oss var att fler kunde komma istället och göra en speciell dag istället för massa saker. Dom gav ändå ett presentkort också, som jag inte vet när vi ska använda.. det hade dom verkligen inte behövt. Självklart blev man glad, yen som sagt inget måste och nu känner man sig ännu mer skyldig att ge dom något, fast vi inte ens kan komma. Som sagt. Alla har olika förutsättningar. De har inga barn, heltid och extra pengar från föräldrar Vi har två små barn, inga barnvakter, varit föräldraledig och sjukskriven under graviditet sen 2010 början så lever fattigt nog. Men till den gränsen som går till oss Avsagt flera kalas osv för istället lägga på våra barn. Men man vill ju ändå kunna ge folk. Det är synd världen är så mycket om pengar för visa folk sin uppskattning och man bryr sig liksom.

 • Äldre 24 Jul 16:20
  #20

  Maria Emilia skrev 2013-07-19 16:08:20 följande:Jag tycker att det tillhör till en god vett och etikett att ge en present oavsett om man kommer eller inte. Jag har alltid fått höra att man ska ge en present i ungefär den storleken som ett kuvert kostar, kanske runt 500 kr per person, då alltså om man har möjlighet att komma till bröllopet. Om jag inte har haft möjlighet att gå så har jag alltid gett någonting, då kanske i storleksklassen 100 kr per person. Alltså ca 200 kr för ett par. Och det tycker jag inte är så mycket. Det behöver inte heller vara pengar, även om brudparet har önskat det, det kan räcka ett fint fotoram som man enkelt kan skicka tillsammans med ett fint kort med lyckoönskningar. Jag har även skickat små presenter med lyckoönskningar till släktingars bröllop där jag inte varit inbjuden. Då jag visste att de ville ha ett litet bröllop men samtidigt var glad över deras skull och ville önska lycka till. Jag kan säga att det var jätteuppskattad!Nu har det även blivit dags för mig själv att gifta och några av mina relativt nära kompisar kommer inte att kunna komma dels att de bor utomlands och dels att även bröllopet kommer att vara utomlands. Så jag förstör att de inte kan komma och att pengarna kan delvis ligga bakom beslutet. Dock kommer jag att vara enormt besviken om vi inte får ett kort med lyckoönskningar. Själva present är sekundärt, men jag väntar mig att alla inbjudna "noterar" vårt bröllop. När man som brudpar ser jättemycket frammemot bröllopet och kommer att lägga mycket tid, passion och pengar (oavsett budget) till arrangemanget, så väntar man sig att folk inte ignorerar det. Så jag skulle som du åtminstone skicka ett fint kort med lyckoönskningar, med ev. ett litet present som behöver inte kosta mycket pengar.  Ja ett kort ska vi absolut skicka..funderar bara på vad för liten present man kan skicka med som ändå betyder något fint..jag gillar personliga saker.. vi hade tänkt göra en personlig sak, men det gick åt skogen så ligger nu ute med flera hundra för nåt som inte fungerade :/

 • Äldre 24 Jul 16:38
  #21

  Chicita skrev 2013-07-19 11:04:58 följande: AlwaysAndForever2012 skrev 2013-07-19 08:53:41 följande: Tack för allt stöd. När vi gifte oss hade vi kuvertavgift på 200kr och UTAN presenter. Vi valde att deras presenter till oss var att fler kunde komma istället och göra en speciell dag istället för massa saker. Dom gav ändå ett presentkort också, som jag inte vet när vi ska använda.. det hade dom verkligen inte behövt. Självklart blev man glad, yen som sagt inget måste och nu känner man sig ännu mer skyldig att ge dom något, fast vi inte ens kan komma. Som sagt. Alla har olika förutsättningar. De har inga barn, heltid och extra pengar från föräldrar Vi har två små barn, inga barnvakter, varit föräldraledig och sjukskriven under graviditet sen 2010 början så lever fattigt nog. Men till den gränsen som går till oss Avsagt flera kalas osv för istället lägga på våra barn. Men man vill ju ändå kunna ge folk. Det är synd världen är så mycket om pengar för visa folk sin uppskattning och man bryr sig liksom. Ge dom ett fint kort där ni textar grattis från er familj, kanske med en fin dikt eller något annat passande.Men också med en middagsinbjudning hem till er på valfri lördag kanske? (eller annan passande dag).Ni behöver inte laga någon dyr mat, utan det är det där sitta och umgås - prata minnen, kanske få se deras bröllopsbilder och bilder från resan om dom hunnit vara på den.Många har tröttnat på ens bröllop när bröllopet väl har varit så att säga. Och när man vill prata och återuppliva minnen så kan många ändra samtalsämne eller dra sig undan. Det känner du säkert igen du som är gift  Så att bjuda hem dom på en "prata bröllops-kväll" kan vara helt underbart och omtänksamt (och billigt  )Aha..prata bröllopskväll va en bra klang på det..ska nog använda den meningen :) vill hitta på nåt fint att skriva fall de läser upp det på bröllopsfesten..undra om man kan skriva nåt skämtigt om det med att jag själv som brud vet hur man ville minnas bröllopet och prata om det länge efter, medan andra går vidare i sitt liv..typ..om man kan få det att låta fint och roligt samtidigt..förslag på formuleringar? 

 • Äldre 25 Jul 15:02
  #23

  Chicita skrev 2013-07-24 17:13:36 följande: AlwaysAndForever2012 skrev 2013-07-24 16:38:54 följande: Aha..prata bröllopskväll va en bra klang på det..ska nog använda den meningen :) vill hitta på nåt fint att skriva fall de läser upp det på bröllopsfesten..undra om man kan skriva nåt skämtigt om det med att jag själv som brud vet hur man ville minnas bröllopet och prata om det länge efter, medan andra går vidare i sitt liv..typ..om man kan få det att låta fint och roligt samtidigt..förslag på formuleringar?  Slängde ihop det här, du kan ju spinna vidare om det är några delar du gillar :) En dag som denna är värd att minnasVi önskar att vi vid er sida kunnat finnasNär dagen har gått och smekmånaden är överSå vet vi nog vad ni två sen behöverMinnen som är klara som glas för er tvåFör andra dom bleknar och stoppas i vråNär ni önskar minnas tillsammans med andraKan ni kanske finna att dom i andra tankar vandraDå lyfter ni luren och ringer till ossVi bjuder på mat om ni kommer förståsTa med era foton och minnena klaraHos oss får ni inte höra "jag ska bara"...På minnenas kväll, då får ni hålla lådaVi hoppas ni vet att vi älskar er båda ojoj, slängde ihop lite bara.. jag fick rysningar..åh tack så jätte mycket..det där underlättar verkligen för mig.. brukar alltid göra massa sådant där, men har verkligen ingen ork just nu alltså..har varit mycket senaste..Något förslag på nåt mer litet man kan skicka med? kanske nån fin miiini present..hmm..eller nån bra sida med fina speciella handgjorda kort eller nåt..   

 • Äldre 25 Jul 15:04
  #24

  Chicita skrev 2013-07-24 17:13:36 följande: AlwaysAndForever2012 skrev 2013-07-24 16:38:54 följande: Aha..prata bröllopskväll va en bra klang på det..ska nog använda den meningen :) vill hitta på nåt fint att skriva fall de läser upp det på bröllopsfesten..undra om man kan skriva nåt skämtigt om det med att jag själv som brud vet hur man ville minnas bröllopet och prata om det länge efter, medan andra går vidare i sitt liv..typ..om man kan få det att låta fint och roligt samtidigt..förslag på formuleringar?  Slängde ihop det här, du kan ju spinna vidare om det är några delar du gillar :) En dag som denna är värd att minnasVi önskar att vi vid er sida kunnat finnasNär dagen har gått och smekmånaden är överSå vet vi nog vad ni två sen behöverMinnen som är klara som glas för er tvåFör andra dom bleknar och stoppas i vråNär ni önskar minnas tillsammans med andraKan ni kanske finna att dom i andra tankar vandraDå lyfter ni luren och ringer till ossVi bjuder på mat om ni kommer förståsTa med era foton och minnena klaraHos oss får ni inte höra "jag ska bara"...På minnenas kväll, då får ni hålla lådaVi hoppas ni vet att vi älskar er båda Dom två sista raderna får jag nog snurra om på nåt sätt. jag är inte mycket för använda orden "jag älskar er" så ofta träffas vi inte att det matchar riktigt..tips?

 • Äldre 26 Jul 11:10
  #28

  kärlekensbrudpar skrev 2013-07-25 15:26:45 följande:Vi önskade oss pengar till resa, men vi blev jätte glada för personliga gåvor min tärna tex gjorde ett bröllops par på en pärlplatta och det uppskattade vi otroligt mycketdet var exakt det vi skulle göra. beställt photopearls och skulle göra det fotot som de valt att ha på sin bröllopssida. Min man gjorde sådant på mig och honom med sin syster.. men visade sig att han inte hade gjort så mycket utan hon mest, för det var mycket svårare med färgdetaljerna, speciellt i ansikte.t man får sitta och göra om det mängder ggr och välja färger och det var idiiotsvårt på denna tid vi har kvar osv..så allt är kaos. står med pärlor och kostnader för något som inte kommer kunna användas och ingen present..så besviken

 • Äldre 26 Jul 11:11
  #29

  Sailergirl skrev 2013-07-25 16:50:18 följande:Förslag på något litet: - Brudorkidé- Mindre champagneflaska som räcker till 2 glas- Egengjord tavla med deras namn i mitten och deras egenskaper runtomkring, typ sähär: madebyhelle.blogspot.se/2013/05/namntavla-8.h...  fast med bröllopstema (obs inte min bild). ah kul idé känns svårt hitta beskrivningar på dom bara för han har vi egentligen inte träffat massa ggr och hon har speciella egenskaper :P

 • Äldre 26 Jul 15:39
  #30

  www.gravyrpresenter.se/default.asp&A=22&box=24  kan man ge en sådan här tro? med deras namn osv? å kanske få in något om att han ska ge blommor i texten (som står ovan)? förslag? hehe :P lite skämtigt..gulligt..  Så kan man göra eget motiv också. tror dock inte det gick göra bild på dom i glaset..synd.. Men man ger väl bara en vas till dom ihop när de gifter sig? en sak om det är finglas att dricka i tex. då måste de ju ha varisitt. men det är väl konstigt att ge dom varsin vas?Måste beställa SNARAST.. har bara en vecka på mig efter det andra gick åt skogen 

 • Äldre 27 Jul 12:35
  #32

  Åh perfekt Nu hoppas jag bara vasen blir bra

 • Äldre 27 Jul 20:26
  #33

  En fråga till.När man undertecknar, skriver man då   1. bara mitt och mannens namn 2. mitt, mannen och båda barnens namn (1,3år gamla)   

Svar på tråden Ger man bröllopspresent även om man inte kan komma på bröllopet?
Logga in
Bli medlem