• Äldre 18 jul 13:24
  14824 visningar
  17 svar
  Inlägg från Helenis Visa alla inlägg
  17
  14824

  Vad är rimligt att betala servitriserna på bröllopet?

  MissFannie skrev 2013-07-17 20:17:25 följande:
  vi tänkte betala vår serveringspersonal som har en lite erfarenhet 100kr/h efter skatt, sen står vi för bensinkostnad och bjuder på mat :)
  Detta låter väl rimligt tycker jag. 150 efter skatt + reseersättning låter mycket tycker jag.. tror jag skall börja servera på bröllop om det är så bra betalt. Sen är det inte många jobb där man får ersättning för resan, det känns som lite överkurs. De vet ju om förutsättningarna och har ju möjlighet att tacka nej. Får de så bra betalt som 150/h efter skatt tycker jag inte man kan kräva reseersättning, men om det är lite lägre är det väl rimligt.
  Det skrivs väldigt mycket om att utnyttja folk här på forumet, men det verkar som det utnyttjas rätt bra åt andra hållet också, alltså så fort det handlar om bröllop så tar man i lite mer när det gäller betalningen bara för man vet att folk betalar lite mer än vad de skulle göra i vanliga fall. Skulle jag ställa upp åt någon bekant så skulle jag mer se det som en tjänst man gör för man tycker det är kul och ev betalning är en bonus. Jag räknade lite på två personal (proffesionellt inhyrda) som skall fylla på buffé, plocka undan tallrikar, enklare disk (en hel del skall skickas tillbaka för disk hor catering) och då blev kostnaden för dessa personer högre än kostnaden för maten.. det kändes inte rimligt..
Svar på tråden Vad är rimligt att betala servitriserna på bröllopet?
Logga in
Bli medlem