• ellie0­1
    Äldre 27 Nov 09:56
    674044 visningar
    3624 svar
    3624
    674044

    Vi som gifter oss 2015!

    Vad härligt att ni tittar på lokal! 
    Får ni samma konstiga blick som vi får när vi säger att bröllopet är 2015. hihi
    Fick ett mail från en fotograf som frågade ifall jag faktiskt menade 2014, och bara skrev fel.

    På tal om fotograf, det är något som vi känner att vi inte vill snåla med då vi vill ha ordentliga vckra foton och video som vi kan titta tillbaka på och minns. MEN för att vi inte vill snåla betyder självfallet inte att vi är villiga att betala hur mkt som helst. Fick ett prisförslag, men jag har ingen aning om det är mycket eller lite? 

    Har ni nån uppfattning kring pris för en professionell fotograf som ska vara med under hela eventet, från att vi gör oss i ordning till att festen är igång?

  • ellie0­1
    Äldre 28 Nov 09:22
    Tessa skrev 2013-11-27 10:55:57 följande:
    Vissa tittar lite konstigt på en när man är ute i så god tid, det håller jag med om! Glad Däremot var ju herrgården vi bokat redan fullbokad för sommaren 2014... Och nu är det redan vi och 2 andra par som bokat 2015! 

    Vi har också pratat om att ha en proffesionell fotograf. Nu gillar jag en viss typ av fotografi som är mer lifestyle/dokumentär än klassiska porträttfoton, så det är det enda jag har utgått från när jag letat fotograf.

    Priset jag fick av en erfaren fotograf med just den fotostilen var 22900kr för en hel dag. (Detta är alltså bara foto, ingen video.) 
    De är med från morgonkvisten och tills festen är slut. Då ingår också all redigering, alla bilder en bröllops-fotobok samt 2 mindre fotoböcker att ge bort till t.ex. föräldrarna.
    De kommer inte heller ta betalt för resan ut till herrgården som ligger ungefär 4 mil från deras studio.

    22900 känns som en saftig summa att betala, samtidigt tänker man på att fotografen kommer jobba i minst 12 timmar på plats, plus allt efterarbete med redigering som säkert tar minst lika lång tid. Så när man slår ut det på timmar och materialkostnad samt resan blir det inte överdrivet mycket pengar per timme.  

    Vad hade du fått för pris? 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Vad skönt att höra så att ni har fått liknande pris, vi fick 2900Eur vilket är kring 20 000. Och som du säger om man slår ut alla timmar som han kommer att arbeta så är det inte så fasligt mycket. I detta ingick video och foto från nästan hela dagen, är säker på att man kan skräddarsy lite, samt 4 albums till föräldrarna, CD med alla foton och massa utskivna foton. 
    Vi har mailat lite olika och väntar in prisförslag från samtliga.

    Har hittat en jätte bra liten check-lista för fotografen med fotografier, säg till om ni vill ha den så bifogar jag den!

    Tessa: Vad häftigt att ni redan är 3 par som har bokat!! Var ligger herrgården? 
  • ellie0­1
    Äldre 29 Nov 08:37
    Tessa skrev 2013-11-28 19:11:10 följande:
    Hoppas ni hittar en fotograf ni trivs med! Vi har bara fått in prisuppgifter, ska återuppta kontakten igen med fotografen till sommaren när det är ett år kvar och boka in om det känns rätt - tänkte vara förbi deras studio när vi är i området och testa av personkemin. :)

    Herrgården ligger utanför Luleå. Fantastiska lokaler och boende i samma hus!
    www.meldersteinherrgard.se/
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Vilken fin herrgård! Vilken fantastisk trädgård och super fin lokal för middagen!
    Kommer ni ha vigseln i deras kapell?  
    Super praktiskt att alla kan bo på herrgården också! 

    Mycket viktigt med personkemi! och att dom verkligen förstår vad det är man är ute efter. Vi ska ha ett skype-möte med en av de fotografer vi kontaktat nästa vecka. dagens teknologi alltså!  
  • ellie0­1
    Äldre 29 Nov 08:38
    150815 skrev 2013-11-29 07:26:01 följande:
    Nu har vi bokat kyrka! 

    150815 kl 15:00 är det dags om inget oförutsett händer =)  
    Grattis!!! vad härligt!! Har ni hittat någon lokal till middagen också? I vilken stad kommer bröllopet vara? 
  • ellie0­1
    Äldre 2 Dec 07:40
    filibustern skrev 2013-11-30 19:10:51 följande:
    insåg idag att det inte är så länge kvar innan jag ska fråga min tänkta tärna... vet fortfarande inte HUR jag ska fråga.. ska jag göra ett kort? hälsa på med en flaska vin? tips? 

    för övrigt så känns det så länge kvar!! outhärdligt nästan! och det känns konstigt att börja göra saker redan nu.. har visseligen provgjort några ljushållare av vedklabbar.. men inget annat.  

     
    Spännande!! Jag kunde faktiskt inte hålla mig så har redan frågat, men kommer att styra en middag för samtliga i vår då jag tänkte ge dom en liten låda, en bridesmaidbox, med en sidenmorgonrock som det står Bridesmaid/Maid of Honor på ryggen, kanske något nagellack och lite annat smått och gott. 
    Min fästman kommer göra en liknande för hans marskalkar med ett rakset, whiskey och något mer. 

    Antingen att du frågar en för en, eller att du bjuder över alla på brunch och frågar dom tillsammans. :) 
  • ellie0­1
    Äldre 3 Dec 09:09
    Isbrud2015 skrev 2013-12-02 21:06:18 följande:
    Tack, det blir. Iskyrkan Kiruna. Etsy- hur fungerar det att köpa där? Konto? Betalning?
    Tror betalning sker via Paypal
  • ellie0­1
    Äldre 3 Dec 16:16

    Behövde googla fram Iskyrkan, har aldrig hört om den men gud vad fin! 
    Vad ska du ha på dig?  Isbrud2015

  • ellie0­1
    Äldre 9 Dec 16:29
    nallysally skrev 2013-12-08 10:07:17 följande:
    Jo jag vet att det är lite rörigt än så länge, men vi har precis börjat prata om tema och så! Tror det kommer bli så att huvudtemat är lila-svart eller lila-silver och så med endast inslag av vår älskade buddah :) Han kommer mest bara finnas i bakgrunden. Tror det kommer bli skitsnyggt när jag börjar pyssla med det!

     
    Grattis grattis!!
    Vilket spännande tema! Kommer ni ha det utomhus eller inomhus? Ni skulle kunna göra en riktigt cool lounge plats med Buddah, kuddar, lite rökelser, lite genomskynliga tyger som hänger ner. 
    Lila-silver är ju jätte fint! Lila-svart med men det kanske blir lite mörkt. Silvret bryter nog av rätt snyggt. Eller så har ni alla tre! Lila-svart och silver. Lila dukar med svarta löpare och silverdetaljer. 

    Jag röstar för en ring med både silver och guld så att det smälter ihop med din andra ring :) 
  • ellie0­1
    Äldre 9 Dec 16:31

    Jag börjar få lite panik, vi har redan dragit iväg i vår budget.... ingenting är köpt eller påskrivet men jag bokför alla planerade kostnader och det drar iväg förskräckligt snabbt!! 
    och det som är jobbigast är att vi inte vet hur mycket vi kan börja spara förens jag får ett jobb. Min d-uppsats ska vi inne nu den 3/1 och har redan börjat gå på lite interjuver men man vet ju liksom aldrig! Kanske inte får något jobb på jätte länge!

    Tur att man har satt bröllopet 2015! :)  

  • ellie0­1
    Äldre 13 Dec 19:22

    Ett tips som är lite billigare och håller väldigt länge är Shellac, det är ett nagellack som håller i 1 månad och är grymt! Man kan till och med köpa en ett kit för ca 500 från bla Åhlens. Tips till nagelbitare och ifall man inte får ha långa naglar pga jobb men ändå fina :) 

  • ellie0­1
    Äldre 13 Dec 19:23

    köpa ett eget kitt*

  • ellie0­1
    Äldre 13 Dec 23:41

    Jag förstår er båda! 
    Har uppsatsinlämning om exakt 3 veckor! har såån panik! Har varit på några interjuver men dom vill som sagt ha "någon med erfarenhet" :P dom där jäklarna med erfarenhet alltså! haha
    men som du säger så får man nog ta det jobbet man kanske inte först ville ha men sedan fortsätta söka.

    Och det som är så jäkla underbart med Sverige är att vi får betalt för att studera, det är fan inte många andra länder som erbjuder en sån lyx! Därför är det aldrig försent att börja plugga, och man kan sätta ihop sitt egna program med dom kurser som du själv tycker om, mer eller mindre. Och hittar man ingen universitetskurs så erbjuder ofta Folkuniversitet många roliga kurser, allt från spanska till silversmed, modevetenskap you name it.
    Allt löser sig tillslut, och jag om någon vet hur svårt det är men man måste försöka ta sig genom livet men en klackspark. Allt är inte svart eller vitt.

    lycka till!! mjölka alla kontakter du har :)

  • ellie0­1
    Äldre 18 Dec 08:50
    nallysally skrev 2013-12-17 09:56:47 följande:
    Klänningdelen "löst". Bästa kompisens mamma kommer sy den! Så då har hjag löst det, och även gett mig mer att tänka på.. HUR sjutton vill jag ha den?
    Åh så spännande!!! En väldigt god vän kommer att sy min klänning, det jag gjorde var att gå och prova så många klänningar i butik som möjligt för att få en känsla av var jag tycker om men även vad jag passar i. Ibland blir det något heeelt annat. Jag var tvärsäker på att jag skulle ha en rätt smal, långärmad spetsklänning, mycket enkel inget puff alls. Men min kropp var inte gjord för en sådan klänning, det såg så konstigt ut :) 
    Det bästa när man syr upp är att du kan mixa och matcha exakt hur du vill! Vi kommer dessutom att brodera in datumet och våra initialer i turkost på insidan av klänningen :)  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!