• Äldre 24 Jun 10:06
    680467 visningar
    3624 svar
    3624
    680467

    Vi som gifter oss 2015!

    Jag och min fru skall ha vårt bröllop i augusti 2015
    :)


    Live free, ride free
  • Äldre 24 Jun 11:43
    filibustern skrev 2014-06-24 11:08:01 följande:
    välkommen och grattis! :D 
    har ni något tema bestämt eller annat ? 
    Hmm
    Vi har bestämt datum och plats.
    Det kommer bli en stor stenfästning/ruin på västkusten där vi kommer hålla vigsel samt fest. Vi kommer att ha gycklare som står för musik och underhållning samt lekar för att släkterna skall beblanda sig med varandra.

    Vi är båda från landet från början och vår släkt är enkla människor som mer uppskattar en regäl stek än en stor tallrik med lite i ena hörnet serverat framför sig. Vår släkt tar hellre en öl ur en trätunna med is, än får ett glas rose upphällt av en snoffsig kypare. Tänk dig enkla glada människor INTE WITH TRASH.

    Så temat kommer bli blandat. Medeltid omgivning och musik, modern brudklänning och kostym, mycket svenska blommor som vi sedan själva kan odla i vår trädgård som minne av vårt bröllop. Enkel regäl mat och det vi vet kommer gå hem och som vi själva gillar. Vi kommer med största säkerhet bryta mot många "man skall, man måste" vi kommer göra det precis som vi vill.
    Live free, ride free
  • Äldre 24 Jun 12:06
    filibustern skrev 2014-06-24 11:59:38 följande:
    det finns egentligen inget "man ska, man måste". lät som ett fint bröllop! :D själv kommer vi hålla till i en byastuga, jag är från en by, och karln har rötter i en by, så vi är som bybor, och hela vår släkt är bybor. och så skogstema. dekorationerna kommer vi ta från naturen. buffé, jag köpte min klänning begagnat, vi kommer inte ha typ, stolsöverdrag, eller ens en "riktig" duk, det kommer bli en vit-pappersduk från dollarstore :p och så jutevävslöpare som jag köpt relativt billigt begagnat. maten kommer nog bestå av typisk "skogsmat", kantareller, älgstek eller nåt, västerbottenspaj kanske, rårörda lingon. vi får se hur vi sätter ihop buffén.. skulle vara kul att kanske ha hjortron i tårtan, men i september vette det tusan om det finns mogna hjortron då.. 

    men vi har som tänkt på billigt som möjligt, men ändå med fest så att säga. vi kan ju lika gärna fara till kyrkan själv med vittnen, men jag vill så gärna fira med de närmaste. vi blir väl en 40st kanske. 
    Vi har inte bestämt dukning, det beror på hur vi väljer, rustika raftiga bord som passar fästningen eller om vi skall ha vita dukar med dekoration. Vi skall dit i sommar och titta och känna på detaljerna, först då kommer vi bestämma om sådant. Vi komemr göra maten själva då vi båda gilalr och har släkt som älskar laga mat och fixa inför sådant här.

    Precis så som ert bröllop låter skall ett bröllop vara enligt min mening. Sådant som passar och avspeglar paret som gifter sig. Vi skulle vara mycket belåtna gäster på ert bröllop måste jag säga
    Live free, ride free
  • Äldre 24 Jun 14:05
    Himla skrev 2014-06-24 13:42:07 följande:
    Härligt det låter, tänker på helstekt lamm och gris med enkla men härligt goda grillade grönsaker till....medeltid möter nutid. häftigt!
    Jo vi har tänkt lite i de banorna med då vi kommer från bakgrunder som vi lätt kan fixa spädgrisar osv. MEN det tar sån jäv**" tid med sådant,
    Så vi funderar mer på att ha en bekant som är överjäligt duktig på att grilla och köra det live (givetvis förpreppat i ugn) och riktigt fint kött som vi själva förbereder innan det skall grillas "live" så att säga.
    Sedan är ju jag som jag är och skulle gärna låta folk få smaka på både Känguru, Krokodil och pytonorm, som smakprov från grillen så att säga inte som hel rätt.


    Sedan på kvällen/natten måste man ju givetvis ha grillkorv, ha ha ha vår släkt älskar riktigt fina slaktarkorvar på grillen (kvalite inte hot dogs)

    Bönner gillar kött ;)
    Live free, ride free
  • Äldre 24 Jun 14:30
    filibustern skrev 2014-06-24 14:07:05 följande:
    vore fränt att smaka pytonorm.. kanske ska grilla en av mina boer :P haha ne. 
    Finns en butik i sthlm som säljer specialkött av olika slag.
    Sedan har många vanliga matbutiker tex Willys cash tex fryst kängurufile, smakar lite blandning av nöt/vilt.
    Live free, ride free
  • Äldre 24 Jun 15:06
    filibustern skrev 2014-06-24 12:55:24 följande:

    tips till er som kanske har en del udda vinglas/konjakglas/champagneglas - använd det till bröllopet! :D tänkte vi göra, och så he nå kottar eller nå granris eller nåt i kuporna :) vet dock inte om man ska ta bara vanlig värmeljus eller mindre blockljus istället för långa ljus, då man itne vill att de ska vara ivägen för de som pratr över bordet. älskar detta återbruk! 

    har nu även troligen tillräckligt med likörglas till alla gäster, de får olika glas allehopa, men det gör väl inget - tycker jag bara är charmigt^^ 



    Denna bilden gillade jag, riktigt snyggt
    Live free, ride free
  • Äldre 5 Aug 15:31

    Vi tänkte gifta oss i Bohusfästning men då vi tittade närmare på det så insåg vi att det skulle bli aldeles för krångligt och för litet så vi har fått tänka om.
    Däremot så hörde jag lite lustigt ifrån en kyrka vi kontaktade att vi kanske ine kunde gifta oss på en torsdag.
    vad är det för dumheter? har någon annan varit med om detta, gifter sig alla enbart på helgen eller?


    Live free, ride free
  • Äldre 5 Aug 16:15
    josierosie skrev 2014-08-05 16:08:05 följande:
    Vi kommer också ha cirka 70 gäster och har satt budget på cirka 70 000 och max 80 000. För det blir väl alltid mer än man tänkt sig? ;) 
    räknar ni med allt i detta?
    Ringar, resa osv osv osv

    Live free, ride free
  • Äldre 6 Aug 08:12
    AnnelieK skrev 2014-08-05 14:58:50 följande:

    När vi ändå pratar om hår så kan jag ju be om tips :) Har nu axellångt hår och hellugg och de är inget jag troligtvis kommer att ända på. Grejen är den att jag har suuupertunnt hår också. Min "toffs" är lika bred som min tumnagel är lång! och då är all hår med. Så för min del får det nog bli exstentions på brölopet. Hittade en sida som verkade bra med clipsexstentions. luxyhair.com. Någon som vet hur det är att ha fölängningar med clips?

    annars tycker jag att den här uppsättningen är fin
     



    Min tjej har clipons ganska ofta inför plåtningar och uppdrag.
    Och detta ser jättebra ut och hon har också tunt hår och hon gör jätefina uppsättningar med sitt löshår.

    Live free, ride free
  • Äldre 6 Aug 08:19
    Plättis skrev 2014-08-05 16:16:12 följande:
    Jag har funderat på clipon från Rapunzel of Sweden. Har däremot inte provat än, och jag har så mycket hår i vanliga fall att det kanske bara blir för mycket. De har lite bättre priser och salonger i Umeå, Stockholm och Göteborg där man kan få hjälp direkt om man föredrar det.
    Damen min sa att rapunzel är helt ok att hon beställt därifrån med.
    Live free, ride free
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!