• Äldre 11 Jul 15:46
    22882 visningar
    68 svar
    68
    22882

    Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...

    Jag tycker också att om man har vänner och kontakter som kan hjälpa till en så här speciell dag, ska man absolut fråga. Man kan inte få mer än ett nej, och så länge man accepterar detta nej utan krusiduller så finns det absolut inget ont att säga. :)
    Jag har också uppftattat att det finns en massa regler av vad som är fint och ofint och vad som är ok på budgetbröllop eller "vanliga" bröllop sen jag blev medlem här på sidan.
    Frågan om kuvertavgift t.ex kan det kastas väldigt elaka kommentarer om så som "vill ni att gästerna ska bekosta er fest? Nej då skulle jag väntat med att gifta mig!" osv.
    Jättetråkigt och har verkligen fått mig att tänka om angående det trots att jag alltid tänkt mig att ha kuvertavgift. Och det kommer långt ifrån bekosta vårt bröllop då vi själva kommer lägga ner ca 80.000+ och kuvertavgiften då endast skulle täcka en del av matkostnaderna. Vi vill inte ha en massa symboliska presenter och detta har fungerat smidigt på tidigare bröllop jag varit på.
    Men som sagt, sen jag började läsa trådar här har jag förstått att många anser det som väldigt fult och nu vet jag inte alls hur jag ska göra längre.

  • Äldre 11 Jul 17:56
    #63

    Angående kuvertavgiften handlar det inte så mycket om att vi inte skulle ha råd. När vi som sagt redan lägger runt 80.000 på bröllopet känns 15.000 till för maten inte som nåt vi inte skulle klara av.

    Det är bara det "vanliga" runt de jag känner att ha det så. Dels för att slippa skålar och tavlor som bara står och dammar, dels för att slippa stressan angående vad man ska ge i present till varandra sen finns det säkert de som gör det för att slippa en del av utgifterna också.

    Min fästmans släkt är inte svensk och där är det vanligt att man ger pengar som gåvor till brudparet. Men det skulle skulle kännas väldigt konstigtför mig, att sitta och ta emot en massa kuvert med kontanter så där... även om det egentligen är samma sak som att ta ut kuvertavgift i slutändan. :) 

Svar på tråden Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...