• Äldre 8 Jul 20:52
    22732 visningar
    68 svar
    68
    22732

    Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...

    Jag tror det beror på lite hur man räknar sin budget, alla räknar in olika poster. Vi räknar tex inte med bröllopsresa, (den ska min man få av mig i morgongåva som överraskning), men har däremot räknat in resan ner till Tyskland som en kostnad.

    Om vi la mycket sådana kring-kostnader utanför budgeten skulle vår nog hamna på ungefär samma som TS, runt 20 000. Men det känns lite som om man lurar sig själv lite då, för rent krasst måste de pengarna ju ändå ut (även för bröllopsresan, men den är lite svårt att lägga in i vår gemensamma budget då han inte vet om den).

    Men det går absolut att få ett fint och bra bröllop till små pengar. Tex kommer vi inte att ha nästan några levande blommor i lokalerna utan kommer att göra stora arrangemang av pappersblommor som jag kommer att ha pysslat ihop. Men i slutändan kostar ju sådant också....

  • Äldre 8 Jul 21:44
    #25

    Jag tycker att det är lite känsligt att utnyttja folk i deras yrkesroll faktiskt. Man vill äta kakan men inte betala för den.

    Jag har till exempel en kompis som är utbildad florist som jag kommer att be om tips inför bröllopet, men hon arbetar inte som florist vilket gör att jag känner att jag inte tar av hennes levebröd så att säga. (Hon ska inte binda buketten heller, utan det får en florist göra, men ngn att bolla lite ideer med)  Samma sak med köttet som vi ska ha, älg. Han som jagar brukar vi köpa kött av varje år, så det vi har gjort nu är helt enkelt att be om 2 kg extra mot vad vi brukar köpa. Men det ska självklart betalas.

    Det som vi funderar över är om sambons bästa vän ska baka bröllopstårtan istället för att jag ska göra det själv. Men... han har erbjudit sig och brukar göra det som sin bröllopspresent i bekanskapskretsen. Vi har dock inte bestämt oss, för vi vill inte att gästerna ska känna att de måste "förtjäna" sin plats på bröllopet.

Svar på tråden Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...