• Äldre 8 Jul 15:19
  19503 visningar
  68 svar
  68
  19503

  Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...

  Hotellsvit och transport från kyrka till festlokal, hur löser ni det?

  Kostar det så mycket som 1000kr att ändra storleken på en ring? Låter mycket tycker jag, 400kr sa de på guldfynd när jag frågade. Vi skall smälta ner gult till våra ringar, men har inte kollat upp vad det kan tänkas kosta.

  I bröllopspresent skall vi önska oss bidrag till bröllopsresan som vi kommer ta vid ett senare tillfälle.

 • Äldre 11 Jul 04:19
  #53

  Mycket bra skrivet Anneli256.
  Orkar inte gå tillbaka, men det var någon som skrev att man inte skulle fråga vänner för att det var oförskämt när de var gäster eller något liknande, och att det kunde förstöra vänskapen.
  Jag kan säga att om någon av mina vänner gifte sig och inte bad mig baka deras tårta skulle jag bli lite förolämpad.. de vet att jag är duktig på detta och det hade varit en ära för mig att få göra det och om de inte frågade skulle jag tolka det som att de tyckte mitt hantverk inte höll måttet. Jag har vid flera tillfällen erbjudit vänner tex födelsedagstårtor på eget bevåg eller efter tillfrågan och sagt att jag kan göra det om det får bli min present till dem, eller så gör jag det till ett förmånligt pris.
  Om man sitter på en talang som hör hemma i sammanhanget och man inte blir tillfrågad tror jag många skulle känna lite så. Skall man hålla nere sina kostnader så måste man utnyttja sina kontakter. Och även om man betalar fullpris för tjänsten så främjar man ju sina vänner /bekanta i deras talang. Det är ju upp till den som skall utföra tjänsten som bestämmer priset.
  Däremot kan man ju inte ta för givet att de skall säga ja, eller att man skall få det gratis. När jag frågar om den här typen av tjänster är jag alltid tydlig med att de har valfiheten att tacka ja eller nej. Jag vänder mig till personen för att jag vet att denne har en stor talang.
  Jag tror att många kanske har kontakter fast de inte vet om det. Fråga runt på jobb, facebook mm så finns det säkert någon som känner någon som är bra på något.

 • Äldre 12 Jul 02:58
  #65
  Sara 120707 skrev 2013-07-11 12:01:56 följande:
  Fast det här rimmar lite illa i mina öron. Fair att be vänner/bekanta för att främja dem och för att man tycker att de är duktiga men jag tycker du säger emot dig själv lite när du kombinerar det med att säga "skall man hålla nere sina kostnader så måste man utnyttja sina kontakter". I det uttalandet ligger ju underförstått att det ska bli billigare just för att de är kontakter.
  Det tycker jag inte alls.. tråden handlade ju om hur man skulle hålla nere kostnader. Jag skrev också att den som utför tjänsten/hantverket bestämmer priset. Båda partner har rätt att säga ja eller nej om de tycker det inte känns bra. En förfrågan kan man alltig lämna, det betyder inte att man kommer välja det i slutändan om det inte går ihop med ens budget eller man hittar något annat man hellre vill ha, på samma sätt som den tillfrågade kan säga ja eller nej beroende på relationen till den som frågar eller om man har tiden att göra det. Det beror väl som sagt vem som frågar vem och på vilket sätt man gör det. Att utnyttja kontakter behöver inte ha direkt med kostnader att göra heller. Jag frågade tex en bekant som rider mycket om han kände någon som hade hästar och brukar köra på bröllop, och fick ett telefonnummer till en person som jag inte skulle fått kontakt med annars. Nu är jag lite mer inne på en speciell veteranbil, så jag vet inte om jag kommer ringa numret jag fick, men det är långt kvar om man kan ändra sig och då är det bra att ha det där telefonnumret..
 • Äldre 12 Jul 03:08
  #66
  Sanct skrev 2013-07-11 15:46:00 följande:
  Jag tycker också att om man har vänner och kontakter som kan hjälpa till en så här speciell dag, ska man absolut fråga. Man kan inte få mer än ett nej, och så länge man accepterar detta nej utan krusiduller så finns det absolut inget ont att säga. :)
  Jag har också uppftattat att det finns en massa regler av vad som är fint och ofint och vad som är ok på budgetbröllop eller "vanliga" bröllop sen jag blev medlem här på sidan.
  Frågan om kuvertavgift t.ex kan det kastas väldigt elaka kommentarer om så som "vill ni att gästerna ska bekosta er fest? Nej då skulle jag väntat med att gifta mig!" osv.
  Jättetråkigt och har verkligen fått mig att tänka om angående det trots att jag alltid tänkt mig att ha kuvertavgift. Och det kommer långt ifrån bekosta vårt bröllop då vi själva kommer lägga ner ca 80.000+ och kuvertavgiften då endast skulle täcka en del av matkostnaderna. Vi vill inte ha en massa symboliska presenter och detta har fungerat smidigt på tidigare bröllop jag varit på.
  Men som sagt, sen jag började läsa trådar här har jag förstått att många anser det som väldigt fult och nu vet jag inte alls hur jag ska göra längre.
  Alltså alla har ju sina egna åsikter om allt och ingenting. Jag kan tycka att det är lite sådär med kuvertavgift på bröllop. Men det beror ju helt på vem och hur upplägget är. Är det tex två högavlönade personer som inte nämner något om att presenter undanbedes så tycker jag det är sniket. Men om det är några som kanske har det lite motigt ekonomiskt och som man vet inte kan ha någon bröllopsfest på annat sätt tycker jag det är skillnad. Så länge man undanber om presenter så borde ju folk förstå.
  Jag tycker ni skall göra det som ni tycker känns bäst för er. Det handlar nog mest om hur man uttrycker sig. skriver man det bara på rätt sätt i inbjudan så kommer de som ni betyder något för inte bry sig om detta och ha förståelse. Man kan ju ha sina åsikter om hur saker och ting skall vara, emn det är ändå de två som gifter sig som skall få ha sin fest så som de vill och om någon har några problem med det så behöver de ju inte komma på festen. Ha i åtanke bara att de ni bjuder skall tycka att de har råd med avgiften. Det kan ju också ha betydelse om man har bröllopet på orten man bor eller om man släpar iväg folk långt ut på vischan eller skärgården eller liknande som en del gör. d får man ju tänka på att gästerna ändå måste lägga ner en del pengar på boende och transport.
Svar på tråden Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...
Logga in
Bli medlem