• Äldre 8 Jul 11:40
    35995 visningar
    139 svar
    139
    35995

    Dalabrudar

    Hej alla Dalabrudar!
    Jag såg att trådarna för bröllop i Dalarna var väldigt gamla så jag startar en ny. Vi planerar bröllop i Leksand då jag kommer därifrån (bor ej där nu). Hoppas vi kan inspirera varandra och komma med tips och förslag!

  • Svar på tråden Dalabrudar
  • Äldre 13 Jul 00:19
    #6

    @CJ5: Shappychick är ju super!  Um...gällande det där att hålla maten varm så kommer jag bara att tänka på kokplatta av den här typen. Kanke kan funka? Jag tänker mig att man sätter den på lägsta värmen och sen ställer på en långpanna med potatisgratäng eller vad man nu har för nåt. Hör dig för i bekantskapskretsen om några har en eller flera plattor att låna ut.       Själv är jag sugen på att hyra ångbåten M/S Gustaf Wasa för middagen och efterföljande mingel. Är det någon som har erfarenhet från den båten? Har bara sett den från utsidan men hur ser den ut inne? Sliten och skabbig eller fräsch och fin?

  • Äldre 13 Jul 00:19
    #7

    Äsch. Nu försvann bilden på kokplattan men jag tror du vet vad jag menar.

  • Äldre 21 Nov 23:06
    #13

    Några nya Dalabrudar som joinat BT senaste tiden...?

  • Äldre 24 Nov 18:47
    #16

    Veronica84 och Hanana: vad roligt! Välkomna till tråden!@Hanana: jag ska också gifta mig i Leksand fast 2015 och borgerligt. Bor i Stockholm. Vi har inte riktigt bestämt plats än men det lutar åt "Tibble Kapell" (har inte dubbelkollat att man får låta det för borgerlig vigsel men enligt en kompis ska det vara ok). Gifter ni er också borgerligt eller blir det med präst på tomten? Hur har du tänkt göra med hår och make up i Leksand? Bystugan på Käringberget känner jag till! Fin! Ja det här med priser är också en anledning att vi väljer Leksand men mest är det för att jag kommer därifrån. Tacksamt för plånboken att inte komma från Göteborg eller Stockholm när det gäller bröllop!

  • Äldre 29 Nov 23:27
    #19

    @Emelie1014: Vad härligt att ni har så mycket på gång! Här är det totalt stando tyvärr. Iof gifter vi oss inte förrän 2015 så det är ingen panik men vi är SÅÅÅÅ oense om hur många gäster det ska va. Om min MTB får bestämma så rymmer vi bara han och jag och inte säger nåt till någon alt. gifter oss i jeans och t-shirt på Stadshuset på lunchen en random tisdag. SUCK!!! Om jag får bestämma har vi traditionellt bröllop (fast borgerligt) med ca 40-50 gäster. Hur kompromissar man då liksom??? Min MTB tycker nu att han "gett efter" och kompromissat som attat i och med att han accepterar att föräldrar och syskon närvarar vid bröllopet = 7 gäster. Jag har räknat lite på namnen och jag tror min smärtgräns ligger vid ca 20 gäster. Annars blir det så urvattnat att jag känner att vi lika gärna kan låta bli. 20 gäster är helt otänkbart stort bröllop för min MTB. Ja du. Få se hur det här går.  Men vi visste att vi skulle va oense så det är en av anledningarna att vi har lång förlovning (2 år). Tid för diskussion och tid för att hitta en lösning vi båda tycker är ok. Några tips?  Trots detta så är följande spikat: det blir borgerligt bröllop i Leksand den 26 september. Utomhus har vi 3 olika platser som alternativ som vi kikat på (jag föredrar en av dessa starkt men den diskussionen har vi inte tagit än då vi bara har bara preliminärrekat plats. Ännu inga alternativ innomhus.) Min MTB kommer gifta sig i uniform och jag har spanat in 2 klänningar jag tycker om (jag tar framsidan från en och baksidan från en annan och sen fixar sömmerskan resten) så klänningen blir uppsydd, vigselring redan inköpt (hade supertur och hittade en på rea dessutom!) och destination för bröllopsresan blir Aruba (så länge som plånboken tillåter men ca 17-21 dagar). Inbjudningarna kommer troligtvis svägerskan fixa för hon har tidigare haft egen firma som tillverkar handgjorda kort, inbjudnignar o.dyl. Berätta mer om era planer och upplägg! 

  • Äldre 6 Dec 22:27
    #24

    Copernicus skrev 2013-12-03 13:25:18 följande:Hej!Är det någon av er som vet en lada el liknande som går att hyra i närheten av Borlänge juni 2014?Ledsen, jag har lite dåligt koll på Borlänge området så jag har inget att rekomendera. Är mer bevandrad i Leksand/ Rättvik-hållet. Kanske ni kan köra runt i trankten ni tänkt er och om ni hittar någon lada som passar formatet kan ni ju alltid knacka på och fråga om dem kan tänka sig att låna ut det och låta er få ta en titt hur det ser ut inne i ladan? VI bönder och lantfolk brukar ju vara lättsamma och lånar ut det mesta mot en flaska whiskey. Kul ni kör på bonnabröllop! Själv tänkte vi liksom pilla russinen ur kakan och köra "latligt möter glitter & glamour". Tänk ax, havre, halm möter Swarovskikristaller och champagne. Lite så.  Vill gärna ha Dalainslag som spelemän och kanske kyrkbåt (transport för gästerna) tillsammans med lantliga inslag i dekorationerna som halm, havre, ax, rönnbär, löv, äpplen  (det blir höstbröllop förresten) blandat med kandelabrar, sidenband, kritvita linneservetter och annat lite mer lyxigt. Hoppas det blir fint! Trevlig helg på er Dalabrudar! 

  • Äldre 25 Jan 23:47
    #63

    Vilken fart det blivit på denna tråd! Superkul!


    @140816 och Adamm: Välkomna till tråden! Jag gifter mig också i Leksand fast nästa år (bor i Stockolm). Vi står valet och kvalet  mellan två vigselplatser (borgerligt) men har inga förslag på ställe för middag ännu så jag är väldigt intresserad.


    @Adamm: Önskar jag kunde hjälpa till med de handgjord injudnigarna men tyvärr. Dem är jättevackra förrästen! Skulle du vilja berätta lite hur din kontakt med Åkeblads varit? Service? Vad får i pröjsa och vad ingår?


    @140816: Intressant med Molnbyggen! Vad får ni pröjsa och vad ingår? Jag är också på jakt efter make up. Såg att du söker frisör/make up i samma person men tyvärr har jag inga förslag. Själv har jag en specifik frisör som jag gärna vill ska göra mitt hår men är på jakt efter någon som kan göra make up.

  • Äldre 15 Jul 17:32

    Ah! Jag och min sambo är väldigt oense om formatet på vårt bröllop men nu verkar det som att vi äntligen kommit överens om att hyra ångbåten S/S Engelbrekt! Hurra! Är det någon annan här som har erfarenhet av båten?

    Vi är inbokade på en älvtur med middag senare i sommar för att testa båten (avgång Leksand). Hoppas, hoppas, hoppas den uppfyller förväntningarna.
    Vi var ett tag inne på att hyra M/S Gustaf Wasa men den är så väldigt stor. Engelbrekt är mer lagom i storlek för oss. Vi vet inte exakt hur många gäster vi kommer ha (inte överens där heller) men det blir max 30 pers. Min sambo vägrar ha någon som helst fest, även om han gått med på att det kommer bli någon slags förtäring av något slag, och då har jag gnuggat mina geniknölar för att komma på vad vi gör efter maten. Det blir således ett par vändor med båten upp och ner för Dalälven, en massa champagne, kanske en trubadur (?) och kanske också att vi tar bröllopstårtan på båten. Jag är SUPERNÖJD att det blir någonting som händer efter maten i alla fall. Hade känts trist att bara gå hem. Själv hade jag helst haft en stor brakfest men vi är ju väldigt olika min MTB och jag så då blir det till att kompromissa.

Svar på tråden Dalabrudar