• Hanana

    Dalabrudar

    Jag vill vara med här! Vi gifter oss i Leksand i augusti. Bor i Stockholm men har släktgården i Leksand. Vigsel på tomten och festen kommer vi att ha i bystugan på Käringberget. Kommer att hålla det rätt enkelt, lagar mat själva osv. Måste säga att det verkligen inte är "stockholmspriser" på en sån lokal! fullt utrustad dessutom!

  • Hanana

    Vi har nog kommit ganska så långt tror jag. Gästlistan är så gott som klar (puh) och vi har sagt till de flesta att spara dagen. Sen ska vi skicak inbjudningarna i slutet av jan/början av feb. Det blir långt i förväg (gifter oss 9/8) men vi vill inte att folk ska hinna boka upp massa annat såklart!


    Vi gör ju det mesta själva, lagar mat, tårtor osv.så menyn är i det närmsta klart. Vi funderar över dukning osv. Har koll på fotograf och sång osv. Känns som att läget är under kontroll faktiskt (än så länge). Vi kommer att hålla det ganska enkelt (jag spanar t.ex. massa vita klänningar på zalando och liknande) och har begåvats med många hjälpsamma vänner och familjemedlemmar!


     


    @Kala Jag kommer få hjälp med smink och hår från en vän. Har turen att känna många talangfulla människor :) Vi kommer att ha en borgerlig vigsel (min bästa väns mamma ska viga oss) på tomten till släktgården och sen promenera till lokalen (tar max 5 min att gå).

  • Hanana

    Här pågår planeringen för fullt. Har varit in i festlokalen och kikat (Käringbergets bystuge i Leksand) och vi är supernöjda. Det enda minuset var att det "bara" finns en spis. Eftersom vi ska laga maten själva behöver vi kunna värma. Men det löser vi, tur att vi har gården nära så serveringspersonalen får åka hem och hämta potatisgratängen helt enkelt. En extra kyl ska vi också släpa upp. Men för 1500 kr en hel helg ska man inte klaga!


     


    Just nu håller vi för fullt på med inbjudningarna som ska ut senast 1 feb. har ju inte skickat nåra std så vill få iväg dem snar. Gästlistan växte lite magiskt från 75 till 79 när vi kom på att min kusin är fotograf och han gärna ställde upp och fotade och min bästa väns mamma ska förrätta vigseln. Men det ska nog gå bra ändå!


     


    Menyn är i det närmaste spikad. Vi håller norrländskt tema som homage till min fästman. dukningen och färgerna går i vanilj, aubergine och gammelrosa. Ska kolla med blomsterpinglan om de kan fixa buketten nästa gång vi åker uppåt. Se inspirationsbilden.

  • Hanana

    Niwen - säger bara en sak om klänningen. Hollywoodtejp! Finns att köpa på t.ex twilfit

  • Hanana
    Kala skrev 2014-01-25 23:47:40 följande:

    Vilken fart det blivit på denna tråd! Superkul!


    @140816 och Adamm: Välkomna till tråden! Jag gifter mig också i Leksand fast nästa år (bor i Stockolm). Vi står valet och kvalet mellan två vigselplatser (borgerligt) men har inga förslag på ställe för middag ännu så jag är väldigt intresserad.


    @Adamm: Önskar jag kunde hjälpa till med de handgjord injudnigarna men tyvärr. Dem är jättevackra förrästen! Skulle du vilja berätta lite hur din kontakt med Åkeblads varit? Service? Vad får i pröjsa och vad ingår?


    @140816: Intressant med Molnbyggen! Vad får ni pröjsa och vad ingår? Jag är också på jakt efter make up. Såg att du söker frisör/make up i samma person men tyvärr har jag inga förslag. Själv har jag en specifik frisör som jag gärna vill ska göra mitt hår men är på jakt efter någon som kan göra make up.


    Vill ni laga mat själva eller ha "hela paketet"? Korstäppans herrgård i Leksand är ju väldans trevligt! Vi har hyrt Käringbergets bystuga men då gör vi ju allt själva
  • Hanana

    Våre gäster får betala för sitt boende men då har vi tipsat om lite olika alternativ i flera prisklasser och satt vigslen rätt sen så de kan komma upp (från Stockholm till Leksand) samma dag.


    Jag tycker själv att det är helt okej pris! Utgå lite från vad du vet att dem som är bjudna har för ekonomi i övrigt. Jag vet med mig att vissa av våra gäster har det lite tufft men gärna vill komma ändå. Vi har därför valt att avstå helt från att önska oss presenter. Jag ser hellre att gästerna kommer alls :) Men som sagt, det är väl ett helt okej pris m 800


    cekehov skrev 2014-03-02 19:25:56 följande:
    Jag är ny i tråden så hoppas det är ok att jag slänger mig med :) Jag bor i Ludvika, är bördig från Fredriksberg/Säfsen men planerar att ha vigseln i Ore kyrka och festen i Furudals bruk med övernattning. Är det någon som har erfarenhet av Furudal?

    Jag kan väl passa på att fråga på en gång vad ni tycker om att som gäst få betala för sin övernattning själv? Jag har fått pris på dubbelrum där det dyraste kostar ca 800kr/natt, skulle ni vara ok med att betala det om ni blev bjudna på bröllop?

    Tacksam för svar, kul med en tråd bara för Dalarna :)
  • Hanana

    Har också beställt en kinaklänning som ska levereras om tre veckor. Jag vill ju ha väldigt enkel så passar den inte av någon anledning går den säkert att fixa till. Känns den heeeelt fel blir det nog zalando för mig.

    Någon som vet var man kan låna/hyra varmhållningsskåp i Leksandstrakten?

  • Hanana

    Hur går det för alla?

    Jag fick mig en (tidig) hippa i helgen. Åh vilken bra dg det var. Tjejerna hade abbonerat ett vinotek på förmiddagen där vi åt gott och drack gott och till min glädje var hela personalen italiensk så jag fick använda mig av mina språkkunskaper. Sen blev det sumobrottning i en park och togaparty hemma hos en vän till mig. Hela hippan hade tåg/på spåret-tema eftersom jag och R träffades på nattåget till Narvik. Bara den här fantastiska dagen gör nästan att jag vill gifta mig fler gånger för att få göra om det. Men bara nästan!

    I övrigt börjar det kännas som att det närmar sig. Vi försöker hitta en helg att åka upp till leksand för att reka lokalen en sista gång, räkna tallrikar och liknande. Blir nog efter midsommar. Då ska vi också lägga alkoholbeställning på systembolaget och råvarubeställning på coop. Just nu är det mest pyssel som pågår, gör ljuslyktor och syr löpare. Pressar R att komma sig för att köpa kostymen och jag väntar med SPÄNNING på att klänningen ska skickas....

  • Hanana
    veronica84 skrev 2014-06-10 20:49:03 följande:

    Vi gifte oss den 24/5 :) Häromdagen kom brevet från skatteverket att jag nu har bytt efternamn <3 


    GRATTIS!
    Hoppas att er dag var alldeles strålande, ni ser då strålande ut iaf!
  • Hanana
    Emelie1014 skrev 2014-06-17 20:56:22 följande:

    Den 14/6 blev vi man och hustru i Folkärna Kyrka (som tyvärr renoverar utsidan under sommaren, därav de fina byggställningarna.. var jättefint i övrigt!)


     


     


    GRATTIS!
Svar på tråden Dalabrudar