• Äldre 17 Jan 18:20
    36323 visningar
    139 svar
    139
    36323

    Dalabrudar

    Hoppar in här jag med, vi gifter oss 5/9 - 14 i St Kopparbergs Kyrka och ska ha bröllopsfesten i Österå Bystuga :)
    Hade först tänkt Bergalid men då MÅSTE man ta mat från Haganäs och det ville inte vi så det fick bli som det blir.

  • Äldre 29 Jan 21:11
    #70
    feedbi skrev 2014-01-29 20:59:12 följande:
    Man ska göra det som känns bäst för en själv angående lokalen och själva upplevelsen! :) 

    Jag var till London i helgen och hitta min vigselring! :) Jag har letat och jämfört priser och kvaliteer länge och nu blev jag tvungen att slå till på grund av att jag fick ett bra pris samt en bra kvalite :) Längtar tills jag får börja använda den! :) dvs om ett halvår ;)

    Jag har inte bokat en präst ännu vilket känns aktuellt för oss att göra som nästa steg. Vi vill kolla runt lite för att känna att det känns rätt. Den präst som vi har haft genom åren i vår familj lever inte längre så vi har ingen sådan präst som vi redan känner till. Hade ni redan bestämt präst?

    Vi skickade ut våra sav the date kort igår och jag blev så himla nöjd över vad min m2b hade skapat medan jag var borta i London. Responsen från våra vänner var också roligt att få! :)

    Såhär ser ringen ut! :)


    Vilken vacker! :)
    Vi får den präst som tjänstgör just då förstod jag som, det var ingen som frågade huruvida jag hade särskilda önskemål i alla fall.
  • Äldre 29 Jan 21:13
    #71
    niwen skrev 2014-01-23 17:34:37 följande:
    Får man vara med? Vi gifter oss i falun st kopparbergskyrka 13 september. Vi kommer med största sannolikhet ha vår fest på främby udde. Vi kommer även sova där och bjuda in våra resande gäster (och alla) att de gärna får bo där med, men dock till egen kostnad. Vi ska dit nästa vecka förmodligen och titta och prata mera. Jag sitter mitt uppe i klänningsjakten. Behöver lite råd så jag går direkt på sak ;) Tror ni denna kommer "ramla ner" den ser väldigt låg ut över bröst och i ryggen.. Vill inte gärna behöva gå och dra i den hela dagen :/ 

    Är det någon som vet en sömmerska i falun föresten? Ifall man behöver fixa till lite :)
    Har ni fått någon bekräftelse från kyrkan? Vi ska gifta oss i samma ett par dagar innan och jag bokade i mellandagarna, men har fortfarande inte hört något. Vill inte verka tjatig och ringa för att kolla så ingen missat min bokning.. :/
  • Äldre 31 Jan 11:04
    #76
    niwen skrev 2014-01-30 12:17:09 följande:
    Jag mailade första gången i oktober men då avvaktade vi för dom sa att vi inte behövde skynda oss att boka. Så mailade jag igen nu i januari när vi hade bestämt exakt datum. Då fick jag först inget svar på typ två veckor. Så då ringde jag och sa att jag mailat men inte fått svar, då visste hon vem jag var, vårt datum var lite dumt men det funkade ändå tillslut. Sen fick jag en pdf bekräfelse på mailen bara nån timma senare. Jag hade nog mailat eller ringt igen, man vill ju gärna inte att den kommer bort.. 
    Jag ringde dem nyss, tydligen så är det bara att de väntar på besked om vem som ska tjänstgöra just då. :)
  • Äldre 25 Feb 15:16
    #94

    Tog det lång tid att få hindersprövningen godkänd och klar? Vi ska göra mesta av pysslet själva, det blir dock inte så mer än lite blomsterarrangemang, stolsöverdrag och så dukning naturligtvis. :)

  • Äldre 16 Mar 09:39

    Nu har min pappa fixat band till festen, först tyckte både jag och min fästman att det skulle räcka med att ha en stereoanläggning och en Spotifylista med bra musik men pappa envisades och nu känns det ändå lite kul. Vidare har vi beställt löpare till borden och fixat servetter så nu ska det bara till dukar. De allra flesta verkar ju rekommendera de där Knoppalakanen så det blir nog sådana.. :)

  • Äldre 28 Mar 18:19
    pixilisa skrev 2014-03-28 18:00:42 följande:

    Hej! Fick tips av CharlieOchAlex om den här tråden, roligt med en tråd för oss dalabrudar! Vi har bokat Sundborns kyrka för vigsel 140712 och festen tänkte vi ha i Karlsbyhedens Folkets Hus.

    Dock skulle jag behöva tips på bra frisörer som inte tar hutlöst betalt i Falun-trakten, någon som vet? 


    Jag har i alla fall bokat Stylinda, hon tar 2600 för både hår och smink vilket jag tycker känns väldigt rimligt. :)
  • Äldre 26 Apr 23:01
    veronica84 skrev 2014-04-25 06:00:54 följande:

    Petra R: Låter som en effektiv helg :)
    Jag har skor beställda nu till mig som borde komma nästa vecka. Förhoppningsvis så passar storleken så jag slipper skicka tillbaka.
    Min klänning ska vara färdig med justeringen hos skräddaren idag har jag blivit lovad, men hon har inte ringt och bekräftat så vi får hoppas på det i eftermiddag när jag ska dit :)
    Sonens skjorta ska kollas på i helgen. Ev skor till m2b.
    Sen är alla kläder köpta.
    Maten och tårta fixar en skola och där väntar jag bara på slutbeskedet av vad det blir för förrätt. Jag gav de fria händer till det :)
    Sen ska jag skriva ut festprogrammen.

    Provsmakning av menyn blir dagarna innan bröllopet.
    Samma dag ska vi träffa vaktmästaren och se över lokalen intill kyrkan.
    Det mesta pysslet är färdigt. Bara detta http://kryddburken.se/2013/03/19/tradagg-ett-klistrigt-paskpyssel/tradbollar_tradagg_pyssla_virkgarn_ballonger/ som jag tänkte prova mig på och göra. Får köpa på mig garn i helgen! :)
    Idag är det endast 29 dagar kvar för oss till bröllopet <3

    Prästern har inte hört av sig än, men tagit emot vår hindersprövning och vigselintyg :)

    Blommor är beställda från Gustafsons blommor i Borlänge.
    Sambon kollar upp drycker.
    Men annars är det nog allt hoppas och tror jag ;)


    Vilken skola har du vänt dig till? Jag funderade på att sköta det så men hur mycket jag än letar på nätet så hittar jag ingen information om några skolor som man kan anlita. Tycker nästan det är lite trist med tanke på att så många (Inklusive jag) gör en sökning bara och sedan lägger ner det. :/
  • Äldre 25 May 15:12

    5e september är det dags för oss.

Svar på tråden Dalabrudar