• Äldre 14 Jun 15:20
    9237 visningar
    32 svar
    32
    9237

    Tråkigt med bara vitt och grönt i buketten?

    Man kan bygga en bukett helt i en färgton utan att den blir tråkig. Det gör man genom att vara tydlig med andra saker
    Den bukett du visar har tydliga kontraster mellan former och texturer, storlek och mängd vilket skapar spänning och ger ett levande intryck.
    Den småblommiga brudslöjan lyfter fram de stora rosorna, och kallorna har så markant annan form än rosorna att de i sig ger skillnader som talar och ger olika toner i  kompositionen. Det gröna har också olika form och slutligen så ger den assymetriska formen ytterligare dimensioner.
    Du behöver inte vara rädd att den blir tråkig! (Det kan snarare vara ganska svårt att ta in något väldigt färgglatt i just en vit bukett, eftersom kontrasten lätt blir väldigt hård)


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Äldre 14 Jun 15:49
    #7
    daniiel 2 skrev 2013-06-14 15:35:16 följande:
    Det är ju inte så att den är helt enfärgad, eller tvåfärgad heller. Allt bara en vit och en grön nyans. Rosorna, kallorna och även det andra går i olika nyanser och skiftar. Det ger också liv till buketten :)
    Helt sant-nyanser inom en färgton, både i färgvalör och kulör, är effektiva sätt att jobba fram en spännande helhet. Även om det i just den här buketten är ganska kritvitt rakt av, om man jämför med hur det kan se ut. Och att det är mycket grönt i, gör verkligen stor skillnad-det är lätt att glömma att det gröna i en blombukett också är en färg.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Äldre 15 Jun 19:07
    #13

    Det är inte dyrare med en droppformad-även en rundbunden som binds i hållare tar ofta lite längre tid i anspråk-och då blir det en slant extra på arbetssidan.
    Men, en bukett bunden utan oasishandtag, kan mycket väl innehålla fler och dyrare blommor än en droppe, och då blir ju den buketten dyrare.
    Har man både ganska många blommor, och man ska jobba fram formen i hållare, ja då hör det till de buketter som ofta kostar lite mer.

    Buketten Sailergirl viar, är ganska stor, så jag förstår att den kostade en slant. Man får lägga en del omsorg på en sådan, så man inte riskerar att det börjar ramla ut blommor. Det tar en stund att få ihop det där. Fin var den också.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Tråkigt med bara vitt och grönt i buketten?