• stormh­elen
    Äldre 9 Jun 19:47
    5933 visningar
    17 svar
    17
    5933

    Gastroläkare - hud rosacea

    Anonym skrev 2013-06-08 13:26:38 följande:
    Hej! Jag har tidigare skrivit om hudsjukdomen rosacea som jag har, och jag är nyfiken på om den kan bero på någonting i min kost. Skulle vilja gå till en läkare som kan undersöka om jag har "obalans i kroppen" som t.ex. vitaminbrister eller överkänslighet mot vissa saker. Är en gastroläkare ett bra alternativ då? Eller vet ni någonting annat jag kan göra? :) 
    Tänkte om en gastroläkare kunde se om jag har någon skada på tarmen då, om det kan vara nått sånt som orsakar mina hudbesvär! 

    Att du har rosacea beror inte på vad du äter, däremot så kan man få värre syntom av vissa saker som man äter eller dricker. Vissa får mer rodnad och blemor (eller vad man nu ska kalla dem) av t.ex. rödvin, choklad och gluten produkter.


     


    Gå först till din hudläkare och prata med henne/honom om det. Försök att undvika de produkter som du känner att du får värre syntom av.


     


    Sedan så kan sola vara en dålig ide, det brukar vara bättre att hålla sig i skugga, då rosacean kan bli värre av det också.


     


    Har du fått någon kräm eller så mot rosacian?


     


    Det finns en annan tråd där vi är några stycken som har rosacia och frågar och delar med oss av olika tips och råd.


    www.brollopstorget.se/Forum-7-101/m4251029.html

  • stormh­elen
    Äldre 9 Jun 23:06
    #4
    Anonym skrev 2013-06-09 21:25:09 följande:

    Tyvärr så vet forskarna inte vad som orsakar rosacia, det är därför det bara finns medel mot symtomen och inte dess själva orsak, dvs. ett botemedel finns ännu inte. =(


    Men det kan ju inte skada att kolla upp vad som triggar igång din symtom, och sedan undvika dom produkterna för att inte få värre symtom.

  • stormh­elen
    Äldre 10 Jun 01:21
    #6
    Anonym skrev 2013-06-09 23:52:39 följande:
    Ja precis! Även fast forskarna inte har kommit fram till ett botmedel så kan man ju lära känna sin egen kropp. Tänkte iallafall kolla upp med läkaren ifall jag har någon typ av överkänslighet eller magproblem, och om det kan kopplas till rosacean :)

    Ja kolla upp tycker jag absolut att man kan göra.


    Det är ju super bra om du får reda på vad vilka produkter just du bör undvika. Det kan nog inte skada iaf. :)


     


     

  • stormh­elen
    Äldre 10 Jun 14:08
    #8
    Anonym skrev 2013-06-10 09:31:16 följande:
    Ja exakt, det kan ju vara svårt att ta reda på allting på egen hand liksom, man kan ju ge ett läkarbesök en chans :) kan återkomma om hur det går!

    Ja, det är super svårt att veta vad man bör undvika och inte unvika. Så jag tror att det är helt klart värt att kolla upp.


    Ja, återkoppla jätte gärna och berätta hur det har gått, om du märker någon skillnad eller inte. =)

  • stormh­elen
    Äldre 15 Jun 11:04
    #11

    Jag tror att det kan vara bra att göra en sådan där kontroll även om man inte har rosacia, just bara för att kolla hur kroppen mår just nu.


    Tror att det är bra att du kollar upp det där. =)


    Spännande att se vad provsvaren blev.

Svar på tråden Gastroläkare - hud rosacea