• Äldre 9 Mar 22:56
    6142 visningar
    15 svar
    15
    6142

    Hur välja florist?

    Man ska välja florist utifrån vilka krav man ställer på blommorna, hantverket och servicen, och samtidigt vara medveten om att man i regel alltid får vad man väljer att betala för.

    Varje blomsort kan kosta väldigt olika, och bra florister kan förklara för ett brudpar hur olika prisnivåer kan väljas utifrån alternativa blomsorter så att eventuell begränsad budget kan ge maximal upplevelse.

    Även olika kvalitetsnivåer och blomstorlekar på en och samma blomsort påverkar priset mycket. Där måste man som brudpar välja om man vill ha felfria blommor helt utan stötta kanter eller om "vardagsblommor" för vanliga blomsterbud duger gott.

    Slutligen påverkar säsongen för en viss blomsort priset ganska mycket, beroende på typ av blommor. I stort sett alla blomsorter går att få tag i året om, men utanför säsong är priset betydligt högre än när det är högsäsong för en viss blomma.

    Alla de här tre faktorerna påverkar vanligen priset mer än vad den geografiska placeringen av blomsterbutiken gör.

    Det som också påverkar priset är - som för vilken hantverkare som helst - hur skicklig floristen är och om floristen väljer att ta betalt för sin expertkunskap. I viss mån har de duktigaste floristerna i storstäderna lättare att få betalt för sin kunskap än vad floristen på landsbygden har, även om florister aldrig har särskilt hög timlön jämfört med de flesta andra typer av hantverkare...

    Seriösa och serviceinriktade bröllopsflorister låter dessutom ofta en generös service ingå i priset, med timslånga konsultationer och ibland även leveranser och på-platsen-service. Så det är svårt att bara jämföra priser rakt upp och ner...

    Slutsats: man får vad man betalar för

Svar på tråden Hur välja florist?