• Äldre 4 Jun 22:15
    6105 visningar
    15 svar
    15
    6105

    Hur välja florist?

    Nej priserna är inte de samma.
    Dels beror det på vart i landet du bor (hur mycket konkurrens det är, precis som med allt annat).
    Och sen beror det lite också på hur stor butik det är. Vissa större butiker / kedjor kan hålla lägre priser. Men å andra sidan kanske dom inte lägger lika mycket tid och energi på varje kund / bukett.

    Gå runt och prata med olika florister. Ta med block och penna och ta ett blad / butik. Skriv ner vilken florist du pratat med i vilken butik (det kan skilja lite mellan person också, så om du fått ett pris av en florist i en butik så är det bra att veta vem som lovade det).
    Berätta vad du är intresserad av (lite grovt sådär,  ju mer du ska detaljstyra utseende och blommor - destå dyrare blir det) och be om ett kostnadsförslag.
    Anteckna vilken känsla du fick också. Om du kände dig trygg eller om det inte kändes bra...

    Vill du komma undan billigt och inte är så jättenoga, bara det blir en fin bukett så skulle jag rekommendera att du går till ett par florister och känner efter vilket intryck dom gör på dig (om du tycker att dom verkar kunniga och bra) och sen väljer du en som du går till och säger "jag vill ha en bukett i dom här färgerna ungefär, jag vill ha den här känslan på buketten och jag kommer ha den här klänningen och den här frisyren. Kan du göra en fin bukett för max X-kronor" 

  • Äldre 4 Jun 23:04
    #5

    Jag kan ju berätta hur det var när jag skulle följa med en kompis som skulle gifta sig.
    Hon var sugen på att titta på buketter redan ett år i förväg (lite väl tidigt ja, men du vet ju hur ivrig man kan vara Flört ) 

    Vi började på ett ställe som brukar få väldigt bra recenssioner.
    Där blev vi utskällda... Skrikandes 
    Hon skulle inte tro att hon kunde komma ett år i förväg och tro att dom skulle ha tid med henne inte. Och hon fick inte ens titta på inspirationsbilder i en pärm som stod på bänken.
    Hon var väldigt nedslagen och ledsen kan man ju säga.
    Men jag övertalade henne att åka upp till en liten blomsteraffär i en liten "förort" till vår lilla stad (det är alltså egentligen bara en stadsdel som ligger lite avsides, men dom som bor där anser att dom är en "egen stad" så därför brukar vi kalla den för "förorten")...
    Där blev vi väldigt bra bemötta.
    Hon fick berätta lite om hur hon tänkt sig och floristen satte ihop några blommor, bara i handen för att visa kombinationer med blommor och blad och hur det såg ut om man hade dom tätare ihop eller om man valde en lite luftigare stil. Hon kunde ju givetvis inte ge något fast pris då blommor har dagspriser. Men hon kunde lova att den inte skulle överskrida budgeten.
    Det ingick 2 konsultationer och bland annat så kunde den blivande bruden åka dit med en bild på sin klänning bara ett par veckor innan, för att floristen skulle få lite bättre känsla för hur hon skulle anpassa buketten.

    När jag gifte mig många år senare så var det här ett givet val.
    Jag sa att jag ville ha en bukett som jag bär över armen, jag ville absolut ha kallor och gärna trollhassel men annars fick hon blanda och dona fritt. Den skulle vara vit dock.
    Och det blev helt perfekt. Även om jag la till ett blomsterarrangemang så blev det billigare än det prisförslag jag hade fått... Glad 

  • Äldre 5 Jun 20:22
    #10
    Pyssligheter skrev 2013-06-05 11:56:03 följande:
    Nu måste jag gå lite off topic här men oj vad jag blir jag nyfiken på vilka butikerna är eftersom jag gissar att det är Borlänge det handlar om (som jag själv kommer ifrån). Förorten, hm... Kvarnsveden? Forssa? Säter? Jag har hur som helst beställt buketten på Marias blommor i Kvarnsveden. Gick direkt dit då jag gillar dem och fick ett jättebra bemötande. Jag hade med lite bilder och det kändes som att floristen förstod mig bra. Dock glömde jag helt fråga om priset, så det kan ju bli spännande.
    Marias blommor i Kvarnsveden är den jättebra butiken ja Skrattande (eller nu heter den ju Nya Marias blommor)
    Den andra låg i Forsa Centrum. Samma hus som Östbergs Möbler. Men jag kan inte hitta den nu när jag söker efter florister eller blommor i Borlänge, så den kanske har gått i konkurs {#emotions_dlg.djavulsk} 
  • Äldre 9 Jun 21:29
    #12
    Pyssligheter skrev 2013-06-09 21:03:26 följande:
    Haha, ja då vet jag vilken butik du menar. Vet faktiskt inte heller om den finns kvar... Vi får väl hålla tummarna för att den inte gör det. ;) Men vad kul att det var (Nya) Marias blommor som var den bra butiken! Nu känns det ännu bättre inför min egen brudbukett! 
    Ja det blev ju till och med billigare än maxpriset vi satte, trots att jag la till ett extra arrangemang.
    Och då snålade hon ju ändå inte in på något tyckte jag Glad 
    Det som kändes bäst med dom var att dom verkade bry sig. Dom är inte bara tekniskt duktiga, utan dom vill verkligen att det ska bli bra och kan lyssna på kunden Glad 
Svar på tråden Hur välja florist?