• Äldre 26 May 22:44
    7843 visningar
    27 svar
    27
    7843

    Om svar anhålles

    Jag tycker faktiskt helt allvarligt att har man satt ett sista datum för svar, så får man inse att det vare sig är fel, oförskämt, fräckt eller oartigt att inte ha svarat inann dess. Man HAR ju tills dess på sig? Och det datum man satt som senaste, måste väl vara satt i så pass god tid att det räcker?
    Man kan heller inte räkna med att andra ska sätta sig in i ens egen bröllopsplaneringssituation såtillvida att de ska förstå att man själv otåligt sitter som på nålar och väntar-det folk själva tänker på, är "hur ligger vår semester? vilka andra fester är vi bjudna till? har vi råd att åka på alla? Vem ska vara barnvakt? Får jag något jobb i sommar och om jag får det, får jag ledigt den helgen då?" etc.
    Förvisso, ska man följa gamla etikettsregler, så ska man svara skriftligt och omgående och så vidare-men då finns det åtskilligt fler sådana regler, som att man skriftligen ska ha tackat för sig, både som gäst och som föremål för uppvaktningen efterå inom si och så många dagar etc. Det är nog bara att hacka i sig att folk idag inte kan de reglerna, utan man tittar på datumet på kortet.
    Dessutom är det många som inte vet vad OSA betyder och man saknar kunskap om hur man ska svara. Man tror att "om jag inte svarar betyder det att jag kommer" eller "om jag int svarar betyder det att jag inte kommer". Man tror att "oh vad kul med bröllop"  förbifarten på ICA betyder "vi kommer!" och man tror att "jamen JAG kommer ju-det fattar ni väl, jag är ju syster till bruden!"

    För att ytterligare försvåra saken, så är det heller inte helt ovanligt att brudpar skckar ut inbjudan i väldigt, väldigt gooood tid, så att man kanske för det första inte vet om man kan eller inte förrän det gått rätt lång tid, och dessutom riskerar hela saken att glömmas bort.
    Man får nog, utan att reta upp sig eller ta det personligt, faktiskt räkna med att påminna somliga och när osa-dagen passerat lyfta luren och kolla upp de som inte svarat självmant. Det är inte smart att bara stryka folk och utgå från att de inte kommer utan att vara säker anser jag. Då riskerar man att stå där på dagen D med gäster man inte räknat med-som själva kanske tycker att de anmält sig.

    Gör saker för att säkra upp bröllopsdagensdagens faktiska läge-inte för att straffa någon för att du inte tycker den uppfört sig angeläget nog.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Om svar anhålles