• stormh­elen
    Äldre 17 May 18:47
    13992 visningar
    38 svar
    38
    13992

    När mannen tar kvinnans namn

    Jag har ingen aning om hur statistiken ser ut för detta. Så hur pass vanligt/ ovanligt det är vet jag inte. =P


     


    Men jag tycker inte att det spelar någon som helst roll vems namn man tar. Det är viktigare att man väljer det namnet som båda kommer att trivas med. Ibland så kanske det är kvinnan som har ett lite mer ovanligt ellerf int gammalt släcktnamn med anor och då kanske det är roligare att välja det namnet framför något som är destå vanligare.


    Ibland styr det vilket namn som klingar bäst till era förnamn. Får man något som låter lite roligt som får folk att skratta så kanske man inte vill ha det efternamnet. ;)


     


    Jag tycker att det där med att kvinnan ska byta till mannens efternamn är lite föråldrat. Idag behöver det ju inte nödvändigt vis vara så.


    Men det är det ju inte alla som tycker eller håller med om.


    Men det är ju inte viktigt vad andra tycker utan vad ni tycker. Det är ju ni som ska bära namnet.


     


    Min fästman passade på nu tills vi gifter oss att byta efternam - ett efternamn som funnits i släkten i många generationer, men som försvann då hans farmor gifte sig.


    Min fästmans pappa (som har namnet han bytte bort) blev kanske inte så glad åt det, men hans farmor blev destå gladare att vi tar tillbaka hennes gamla flicknamn och att det efternamnet inte dör ut i släkten.


    Det är det efternamnet som jag också kommer att ta (men jag kommer att behålla mitt efternamn som ett mellannamn. Min blivande också kommer att ta mitt efternamn som mellannamn genom ett litet kryphål i lagstiftningen).

Svar på tråden När mannen tar kvinnans namn