• Emmeli
    Äldre 16 May 09:06
    13723 visningar
    25 svar
    25
    13723

    Förrätt innan grillbuffé?

    Vi ska ha en stor grillbuffé som mat på vårt bröllop. Massa olika sorters kött, såser, potatisgratäng, sallad, bröd och tillbehör. Mäktig mat, men passar våra gäster väldigt bra :)

    Men, funderar dock på en sak.. Ni andra som har haft buffé, har ni även haft förrätt?
    Vi tänkte ha det först, men jag vet inte om det "passar" ihop till en buffé eller om det blir konstigt?

    Vad för slags förrätt kan vara lämplig innan en stor grillbuffé om vi då ska ha det?

  • Svar på tråden Förrätt innan grillbuffé?
  • Emmeli
    Äldre 16 May 12:36
    #3

    Tusen tack för tips! Vilka änglar som finns här inne :)

    Soppa är varken jag eller sambon förtjusta i, så det kändes som fel tema.
    Men ett minigrillspett med dipp och sallad lät ju klockrent! Blir det lite röd tråd i det hela också :)

  • Emmeli
    Äldre 27 Jun 08:04
    #20

    Det var en av värdinnorna som tyckte att vi skulle ha förrätt. Själv tycker jag egentligen det är lite onödigt om man istället serverar snittar till välkomstdrinken och har en monsterbuffé med både kött, fågel och fisk. Känns nog också extra jobbigt då det är jag själv (med hjälp av min mamma) som ska göra förrätten, har inte råd att köpa in den också då huvudrätten går på väääldigt mycket pengar. Men men, vad att göra? Jag är nog för mesig :)


    Alternativ kanske man kan lägga upp några snittar på en tallrik så blir det både som tilltugg till välkomstdrinken men ändå som en förrätt, eller vad tror ni? :)


    Vill inte att det ska kännas snålt, det är nog det jag är mest rädd för!

  • Emmeli
    Äldre 27 Jun 14:57
    #24
    Chicita skrev 2013-06-27 11:21:46 följande:
    Ställ snittarna på små brickor på borden så kan man sitta och småplocka och prata lite innan själva middagen drar igång ordentligt Glad

    Dagens bästa idé!! :)


    Puss på dig Chicita!

Svar på tråden Förrätt innan grillbuffé?