• emm
    Äldre 28 Apr 18:50
    5093 visningar
    11 svar
    11
    5093

    Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...

    Hej!!
    Vi gifter oss i augusti och har beslutat oss för att ansöka om ett helt nytt namn då ingen av oss egentligen trivs med våra nuvarande. Vi är dock lite kluvna kring vilket som bli enklast.
    Antingen så ansöker jag nu och hoppas det hinner gå igenom till bröllopet - han tar mitt när i gifter oss. Hinner man det innan vigseln? Har förstått att det tar tid att godkänna nya namn.
    Eller så väntar vi till efter vigseln och ansöker tillsammans om nytt namn tillsammans, då som en familj. Bör en av oss ändå byta till den andres namn vid vigseln då?
    Anledningen till dessa dilemman är att vi vill undvika extra kostnad genom att två personer ska byta till helt nytt, familj eller ensam person är hälften så dyrt.
    Någon som vet hur tuffa de är i godkännandet? Vi vill ansöka om ett namn som redan finns men vi vill lägga till en bokstav i slutet.

    Hoppas någon men lite koll läser detta och kan guida mig :) 

  • Svar på tråden Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...
  • emm
    Äldre 29 Apr 21:15
    #9

    Tack för era synpunker. Vi går ändå all in och satsar på det namnet vi vill ha! SÅ likt det som redan finns är det inte. Känns dumt att inte chansa.

    Eftersom det verkar variera väldigt med hur lång tid man får vänta är det kanske säkrast att vänta till efter bröllopet. Jag tänker med anledning av bokning av bröllopsresa. Dumt om man får nytt namn emellan processerna.
    Hur gjorde ni? De flesta får ju nya efternamn i samband med vigseln och många av dem reser ju strax därpå. Bokade ni i ert nya/gamla namn? 

Svar på tråden Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...