• Äldre 16 Apr 18:58
    532106 visningar
    2307 svar
    2307
    532106

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Hej hej! Vad roligt att det startat en ny tråd för junibröllop. Jag och min fästman har planerat vigsel till juni 2014 och vi är inte så långt framme i planeringen än. Det känns som det är väldigt gott om tid och vi vet ungefär hur vi vil ha det hela. Kyrka och festlokal är i alla fall bokad, sen kommer la allt det andra så småningom =)

  • Äldre 18 Apr 11:09
    #8

    Csve: Ja det känns som en bra början. Om allt annat skulle gå fel har man ju i alla fall någonstans att vara ;) Vi bor i Göteborg förresten. 

  • Äldre 19 Apr 11:47
    #15

    Ja, zebraansikte vill man undvika på bröllopsfotona ;) Själv använder jag aldrig smink till vardags utan bara till speciella tillfällen så det lär nog inte bli speciellt mycket på bröllopsdagen heller. Jag har funderat lite på psalmer och så, vad har ni planerat att ha för några? Det känns som en fördel att ta sådana som folk känner till och kan sjunga med i men samtidigt är många av de väldigt uttjatade. Hur tänker ni kring det?

  • Äldre 23 Apr 16:47
    #18

    Csve: Ja det där med tärnklänningar är inte lätt. Kommer ihåg hur mycket letande det var innan jag hittade en klänning till syrrans bröllop (och då skulle inte ens vi tärnor ha likadana utan bara matchande färg).


    Idag var det förresten dags för ett besök hos frisören (vardagsklippning) och jag passade på att kolla om hon gjorde bruduppsätttningar. Det gjorde hon så antagligen blir det där man bokar tid till den stora dagen. Känns ganska stabilt, jag har klippt mig där i över fyra år nu så hon vet hur mitt hår fungerar ;)

  • Äldre 23 Apr 20:01
    #21

    Larssonmaria86: Vad synd, hoppas att du hittar någon annan bra frisör.Privjet: Nä, vad tråkigt. Hade ingen aning om att de var lediga speciellt den dagen, hoppas att det löser sig. =)  

  • Äldre 27 Apr 17:23
    #27

    Vad roligt att du hittat de perfekta smyckena, det är inte lätt ibland. Jag har redan matchande armband och halsband i guld med diamanter och safirer (någonting blått?) så de ska jag ha på bröllopsdagen med.


    Har du hittat något bra ställe som säljer tiaror i guld förrresten? De flesta jag har tittat på har många i silver men utbudet i guld är inte lika stort. Antingen tiara eller någon annan sorts håraccessoar är jag inne på =)

  • Äldre 28 Apr 12:32
    #31

    Larssonmaria86: Ah, tack för tipset. Hittills vet jag bara att jag vill ha det helt uppsatt, hur det ska se ut sen är en annan femma ;)


    Förresten gick jag förbi en florist i närheten häromdagen som hade gjort några brudbuketter i skyltfönstret och priserna låg på mellan 1500-1800 kr för en vanlig bukett (en vanlig rund och en större). Är det bra pris tycker ni eller vad får man ge för en bukett nu för tiden?

  • Äldre 8 May 10:13
    #44

    Blivandebrud: Jag och min blivande har sagt att vi börjar planera nu i juni för då är det ett år kvar, det känns lite lagom. Sen har man ju letat inspiration ända sedan han friade men det är en annan femma ;)


    Jag har ingen erfarenhet av bröllopsplanering men för oss var det viktigt att få den kyrka vi tänkt oss och lokalen till middagen efteråt så det bokade vi faktiskt för några månader sedan. Annars känns det som det är gott om tid kvar till att ordna med resten.

  • Äldre 15 May 14:24
    #63

    Jag tänker bekvämlighet först. Man vill ju inte stå framme vid altaret och skruva på sig på grund av illa sittande underkläder ;)

  • Äldre 15 May 16:29
    #65

    snartfrueriksson88: Vad roligt! =)


    Vad är det för tiara du har köpt? Jag planerar också att ha tiara men har inte hittat rätt än (vill helst ha en guldfärgad och det utbudet verkar vara ganska litet).

  • Äldre 16 May 15:18
    #69
    larssonmaria86: Ja att hitta rätt frisör är inte det lättaste. Jag tänkte först ta min vanliga frisör men när jag frågade så kändes hon måttlig intresserad så nu vet jag inte riktigt. Det kanske blir så att jag hör av mig till en gammal kompis som är frisör istället, hon gjorde min frisyr till studentbalen och den blev superbra. Det tål att tänkas på :P
  • Äldre 16 May 15:32
    #70


     


    Jag ville bara dela med mig av en bild av "vår" vackra kyrka. Ända sedan vi åkte förbi den första gången tillsammans har vi alltid sagt att "Där ska vi gifta oss en dag", och nu så är den dagen snart här! *lycklig*

  • Äldre 19 Jul 12:04

    *Håller tummarna för dig Fancyrocker*Larssonmaria86: Jag tänker ungefär likadant som du vad gäller psalmer. Man vill ju att folk ska sjunga med och det är ju större chans att de gör det om psalmerna är välbekanta. Nu är det ungefär elva månader kvar till vår stora dag (var tog de första fyra månaderna av väntan vägen?) och man känner att tiden faktiskt går fortare än man tror. Om bara två veckor ska vi (läs: jag) titta på/prova brudklänningar i Stockholm, det blir spännande. Har en känsla av att det inte kommer att bli lätt att välja ;)Hur tänker ni kring buketten förresten? Vi har börjat fundera på tygblommor (jag har någon hemsk bild i huvudet av att man hämtar blommorna hos floristen på dagen D och att de är vissna eller inte alls som man tänkt).www.silkblooms.co.uk/ är en sida som verkar ha fina buketter. Är det någon av er som har beställt tidigare och kanske vill lägga upp en liten kommentar/bild?

  • Äldre 19 Jul 12:05

    Och där fungerade inte radbrytningen heller, ber om ursäkt för det. Hoppas att ni kan läsa texten ändå.

  • Äldre 1 May 23:22

    iso och andra som söker skräddare i Gbg-området:

    Jag anlitade Louise Lingegård i Sävedalen för ändringssömnad av min brudklänning. Blev supernöjd och kan varmt rekommendera henne. Googla på Ateljé Louise så kommer hemsidan upp.

  • Äldre 3 May 10:41

    Meandmylove - Jag kortade av den och gjorde en liten ändring med axelbanden, gick på runt tusenlappen men priset kan ju variera beroende på vilket material det är. Kändes väldigt bra att lämna min drömklänning hos henne, väldigt kunnig och trevlig.

  • Äldre 24 Jun 18:41

    Grattis alla nyblivna brudar!
    På lördag är det vår tur att säga Ja =)

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet